2+1 κατασκευαστικές και τραπεζικές κινήσεις από Εξάρχου - Μπάκο - Καϋμενάκη!

2+1 κατασκευαστικές και τραπεζικές κινήσεις από Εξάρχου - Μπάκο - Καϋμενάκη!

Η INTRAKAT εξαπολύει ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΕ ΔΙΠΛΟ ΤΑΜΠΛΟ, με εξαγορά μιας Ρουμάνικης και μιας εγχώριας τεχνικής εταιρίας! Στο κάδρο μια ακόμη συνεταιριστική τράπεζα από την Κεντρική Ελλάδα!

Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση δύο επιχειρηματικών «χτυπημάτων» βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες η Intrakat, καθώς όπως επισημαίνουν έγκυρες πηγές, στο επιτελείο του ομίλου των Εξάρχου- Μπάκου – Καϋμενάκη, επικρατεί κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα οργασμός και αυξημένη κινητικότητα η οποία προμηνύει εκπλήξεις …πρώτου μεγέθους!!!

Κινήσεις υψηλής ποιότητας που δυνητικά θα μπορούσαν σε δεύτερο χρόνο να αλλάξουν επίπεδο τον κατασκευαστικό – και όχι μόνο- όμιλο όπου κατά κοινή ομολογία γίνεται δουλειά σε βάθος με σαφή και προφανή επίπτωση τόσο στα απτά οικονομικά αποτελέσματα όσο και στις προοπτικές για το άμεσο μέλλον!

Επί του προκειμένου τώρα: Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 100 εκατ. ευρώ δίνει την δυνατότητα στην Intrakat να κινηθεί άμεσα και αποφασιστικά στο πεδίο των εξαγορών, όπως άλλωστε έχει δηλώσει και η διοίκηση της.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αυτό το διάστημα οι υπεύθυνοι της Intrakat βρίσκονται, εκτός όλων των άλλων, σε προχωρημένες συζητήσεις με δύο εταιρείες, μια στην Ρουμανία και μία στην Ελλάδα.

Η πρώτη στην Ρουμανία είναι από τις μεγάλες παραδοσιακές κατασκευαστικές της χώρας με έδρα το Βουκουρέστι και εξειδίκευση σε οδικά, σιδηροδρομικά και υδραυλικά έργα, ενώ έχει ένα ανεκτέλεστο έργων που ξεπερνά τα 350 εκατ. ευρώ.

Η άλλη εταιρεία που έχει μπει στο στόχαστρο της Intrakat είναι στην Ελλάδα, διαθέτει πτυχίο 6ης τάξης, με ισχυρή εξειδίκευση στα λιμενικά έργα!

Οι πληροφορίες λένε ότι τα δύο deals βρίσκονται προ των πυλών και κατά πάσα πιθανότητα θα ολοκληρωθούν και θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα!

Στο μεταξύ σοβαρές πηγές κάνουν λόγο και για μια ακόμη κίνηση της επιχειρηματικής ομάδας Εξάρχου- Μπάκου – Καϋμενάκη, που αφορά στον τραπεζικό τομέα και ειδικότερα με τις κινήσεις απόκτησης μιας ακόμη συνεταιριστικής τράπεζας, μετά από εκείνη των Σερρών, κατά πάσα πιθανότητα από την Κεντρική Ελλάδα!