Τι κρύβει η χθεσινή συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο- Στις 2 και όχι 9 Απριλίου θέλει η εκκλησία τις εκλογές!

Τι κρύβει η χθεσινή συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο- Στις 2 και όχι 9 Απριλίου θέλει η εκκλησία τις εκλογές!

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Ιερώνυμος εμφανίζεται πρόθυμος για βήματα υποχώρησης, στην Ιεραρχία ακούγονται φωνές που απορρίπτουν το ενδεχόμενο εκλογών Κυριακή των Βαΐων και διερευνητικές για σχηματισμό κυβέρνησης την Μ. Εβδομάδα!

Ανοικτό παραμένει για την εκκλησία το ζήτημα της διενέργειας των εκλογών στις 9 Απριλίου όπως αποδεικνύεται και από την χθεσινή συνάντηση του Αρχιεπίσκοπου με τον Πρωθυπουργό.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Ιερώνυμος εμφανίζεται πρόθυμος για βήματα υποχώρησης ώστε να μην διαταραχθεί η ομαλότητα στις σχέσεις των δύο πλευρών, στον ιεραρχία εξακολουθούν να ακούγονται φωνές , που απορρίπτουν διαρρήδην το ενδεχόμενο πραγματοποίησης των εκλογών την Κυριακή των Βαΐων.

Οι ιεράρχες αυτοί εκτιμούν ότι η Μεγάλη Εβδομάδα δεν προσφέρεται για τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους, ως περίοδος διερευνητικών εντολών.

Το επιχείρημα τους είναι απλό: Εφόσον οι διερευνητικές εντολές μπορεί να διαρκέσουν από μια έως τρεις μέρες, είναι δυνατόν την εντολή να διατηρήσει μέχρι και την Μεγάλη Παρασκευή ο κ. Τσίπρας με δεδομένο ότι ο κ. Μητσοτάκης θα την καταθέσει άμεσα.

Υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο την ίδια μέρα η διαδικασία των διερευνητικών εντολών να βρίσκεται στα χέρια ήδη του κ. Ανδρουλάκη.

Οι μητροπολίτες που διατυπώνουν αυτή την άποψη θεωρούν ότι πολιτικές εξελίξεις κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα θα διαταράξουν το θρησκευτικό συναίσθημα των ημερών.

Τις απόψεις αυτές συμμερίζεται σε μεγάλο βαθμό και ο Αρχιεπίσκοπος για αυτό και θέλησε να τις μεταφέρει στον πρωθυπουργό κατά τη χθεσινή συνάντησή τους, διερευνώντας την πιθανότητα διενέργειας των εκλογών στις 2 Απριλίου.

Κατά τις πληροφορίες ευθεία απάντηση δεν έλαβε, αλλά βρήκε ευήκοα ώτα, ότι και αν σημαίνει αυτό.

Φαίνεται λοιπόν ότι η πληροφορία πως η συνάντηση έγινε για να διερευνηθεί το θέμα των καθυστερήσεων στο μεγάλο πρότζεκτ του Σχιστού δεν έχει βάση.

Άλλωστε με την εμπειρία ισορροπίας μισού αιώνα στις σχέσεις εκκλησίας και πολιτείας ο κ. Ιερώνυμος γνωρίζει καλώς πως τέτοια θέματα δεν αντιμετωπίζονται σε προεκλογική περίοδο, διότι δημιουργούν πολιτικές εντάσεις.

Εκτός και αν χθες , έγινε το θάμα …