Γιατί στο Μαξίμου άρχισαν να εξετάζουν ξανά το σενάριο συνεργασίας με τον Βελόπουλο!

Γιατί στο Μαξίμου άρχισαν να εξετάζουν ξανά το σενάριο συνεργασίας με τον Βελόπουλο!

Οι προβλέψεις για το μετεκλογικό τοπίο που κάνουν στο Μαξίμου, βάσει υποθετικών σεναρίων! Το διχασμένο ΠΑΣΟΚ και η δύσκολη και ιδιότυπη συνεργασία με ΝΔ που μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες!

Στη βάση υποθετικών σεναρίων για τα αποτελέσματα των εκλογών, οι αρμόδιοι για τον πολιτικό σχεδιασμό στο Μαξίμου επιχειρούν να κάνουν προβλέψεις για το μετεκλογικό τοπίο.

Σε περίπτωση κατά την οποία η Νέα Δημοκρατία δεν εξασφαλίσει αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις δεύτερες κάλπες που θα γίνουν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, τότε άμεση προτεραιότητα είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι το ΠΑΣΟΚ είναι διχασμένο και οποιαδήποτε απόπειρα του Νίκου Ανδρουλάκη να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία θα προκαλέσει παρενέργειες.

Είναι σίγουρο ότι μια ομάδα βουλευτών θα εγκαταλείψει άμεσα το κόμμα και θα τον καταγγείλει για συναλλαγή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ένα δεύτερο ενδεχόμενο είναι να εγκαταλείψουν το ΠΑΣΟΚ πέντε με έξι βουλευτές και να συνεργαστούν με τη Νέα Δημοκρατία.

Μια τέτοια εξέλιξη όμως θεωρείται τοξική γιατί παραπέμπει σε πρακτικές αποστασίας.

Γι΄ αυτό στο Μαξίμου άρχισαν να εξετάζουν σοβαρά πλέον το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Κυριάκο Βελόπουλο. Μια συμμαχία με την «Ελληνική Λύση» δεν προκαλεί καμία απολύτως παρενέργεια, ούτε μπορεί να χαρακτηριστεί τοξική.

Με έναν υπουργό, έναν αναπληρωτή υπουργό και τρία υφυπουργεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν δεν καταφέρει να εξασφαλίσει αυτοδυναμία καθαρίζει για μια ακόμη τετραετία.