Τραγωδία των Τεμπών: Προς αναβολή των ανακοινώσεων για την ημερομηνία των εκλογών μετά το δυστύχημα – Με άθαφτους νεκρούς εκλογές δεν προκηρύσσονται

Τραγωδία των Τεμπών: Προς αναβολή των ανακοινώσεων για την ημερομηνία των εκλογών μετά το δυστύχημα – Με άθαφτους νεκρούς εκλογές δεν προκηρύσσονται

Νέα δεδομένα και αλλαγή πολιτικής ατζέντας μετά την τραγωδία στα Τέμπη - Οι ευθύνες πρέπει να καταλογιστούν με αυστηρότητα και σεβασμό στη μνήμη των νεκρών - Οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους!

Η ανείπωτη τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς που έπληξε τα ξημερώματα τη χώρα, επιβάλλει εκ των πραγμάτων αλλαγή και της πολιτικής ατζέντας.

Ήδη έχει κηρυχθεί και πολύ σωστά, τριήμερο εθνικό πένθος.

Είναι το ελάχιστο χρέος τιμής που επιβάλλουν οι συνθήκες της εθνικής αυτής καταστροφής.

Προφανώς υπάρχουν ευθύνες και η δικαιοσύνη πρέπει να ενεργήσει απερίσπαστη στο έργο της.

Διότι αυτό που συνέβη στα Τέμπη, δύσκολα συμβαίνει σε σιδηροδρομικό δίκτυο ευρωπαϊκής χώρας.

Επειδή όμως βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, το ζήτημα δεν πρέπει να γίνει μέρος της κομματικής ατζέντας.

Σαφώς και οι ευθύνες πρέπει να κατανεμηθούν με αυστηρότητα.

Αλλά ο σεβασμός στην μνήμη των αδικοχαμένων συμπολιτών μας, επιβάλλει όλα να γίνουν χωρίς κραυγές και αχρείαστες ως άχρηστες αντεγκλήσεις.

Από την άλλη πλευρά, το τριήμερο αυτό, επιβάλλει και αναστολή κάθε κομματικής δραστηριότητας.

Μέχρι την Παρασκευή δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε κομματική συγκέντρωση ή προεκλογική περιοδεία υποψηφίου.

Υπό τα νέα δεδομένα πρέπει να αντιμετωπιστεί και το θέμα της προκήρυξης των εκλογών την Παρασκευή μέσω της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Δεν γνωρίζουμε προς το παρόν αν η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί, προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά με άθαφτους νεκρούς εκλογές δεν προκηρύσσονται.

Την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Μαξίμου γίνονται σκέψεις σχετικά με την αναβολή – μετακίνηση των εκλογών, για τον Μάιο ή ακόμη και για τις αρχές Ιουνίου.

Βεβαίως ένα από τα μεγάλα προβλήματα της πιθανής μετάθεσης είναι οι πανελλήνιες εξετάσεις.