Οι Έλληνες «σπόνσορες» του Ρωσικού πολέμου: Νικόλας Μαρτίνος – Διαμαντής Διαμαντίδης – Γιώργος Προκοπίου – Γιώργος Οικονόμου – Γιώργος Σπυρίδων Κουρελής – Θανάσης Μαρτίνος & Ανδρέας Μαρτίνος συνεχίζουν το «παιχνίδι» με τον Πούτιν!

Οι Έλληνες «σπόνσορες» του Ρωσικού πολέμου: Νικόλας Μαρτίνος – Διαμαντής Διαμαντίδης – Γιώργος Προκοπίου – Γιώργος Οικονόμου – Γιώργος Σπυρίδων Κουρελής – Θανάσης Μαρτίνος & Ανδρέας Μαρτίνος συνεχίζουν το «παιχνίδι» με τον Πούτιν!

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του οργανισμού International Sponsors Of War, οι Έλληνες εφοπλιστές που συνεχίζουν τις μπίζνες με του Πούτιν δίνουν στη χώρα μας τη θλιβερή πρωτιά στη συγκεκριμένη λίστα!

Ο οργανισμός International Sponsors Of War έχει ως αποστολή να εκδίδει και να δημοσιοποιεί λίστες με άτομα και εταιρείες που υποκινούν την ανοιχτή επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και παράλληλα, παρά τις ευρωπαϊκές και διεθνείς κυρώσεις συνεχίζουν να συνεργάζονται με το καθεστώς Πούτιν.

Ο οργανισμός παρακολουθεί καθημερινά, μέσα από τη διεθνή εταιρεία LSEG, ιδιοκτήτρια της Refinitiv, για οποιαδήποτε πιθανή προσθήκη περαιτέρω οντοτήτων.

Οι καταχωρημένες εταιρίες και τα άτομα πίσω από αυτές θα συμπεριληφθούν στη βάση δεδομένων του World-Check προκειμένου να προστατευθεί ο χρηματοπιστωτικός τομέας από συνεργούς του ρωσικού πολέμου.

Ξένες εταιρείες που, παρά τη διεθνή αναγνώριση της Ρωσίας ως επιτιθέμενου κράτους και τους επιβληθέντες περιορισμούς κυρώσεων, συνεχίζουν να συνεργάζονται μαζί της.

Μεταξύ των εταιριών που αποτελούν προτεραιότητα στο να τους επιβληθούν κυρώσεις είναι εκείνες που παρέχουν στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αγαθά και υπηρεσίες κρίσιμου περιεχομένου, καθώς και συνεισφέρουν στον ρωσικό προϋπολογισμό, χρηματοδοτώντας έτσι την τρομοκρατία.

Η λίστα περιλαμβάνει επίσης επιχειρηματικούς εταίρους ή διευθυντές ξένων εταιρειών που συνδέονται με Ρώσους ολιγάρχες που έχουν ήδη υποστεί κυρώσεις

Στην πρώτη θέση των χωρών συνεργατών στη λίστα της ντροπής, όπως βλέπετε και στο γράφημα, είναι η Ελλάδα, η οποία «εκπροσωπείται» από τους:

Θανάσης Μαρτίνος – Ανδρέας Μαρτίνος με την Minerva Marine

Η Minerva Marine ιδρύθηκε το 1996 από τον Ανδρέα Ι. Μαρτίνο και μέχρι σήμερα παραμένει ιδιωτική και ανεξάρτητη εταιρεία. Η Minerva αναπτύχθηκε γρήγορα από διαχειριστής δεξαμενόπλοιων στην κατηγορία Aframax. Η Minerva έχει επεκτείνει περαιτέρω τις δραστηριότητές της για να συμπεριλάβει, από MR σε VLCC (μεταφορείς χημικών προϊόντων και αργού πετρελαίου) στον τομέα των δεξαμενόπλοιων και Capesize στο τμήμα bulker. Σήμερα, η Minerva συναλλάσσεται με όλες τις μεγάλες εταιρείες πετρελαίου, ενώ έχει εξελιχθεί σε πολύτιμο συνεργάτη για τους περισσότερους ναυλωτές της Βαλτικής.

Νικόλας Μαρτίνος με την Thenamaris

Η Thenamaris, η εταιρεία διαχείρισης πλοίω, παραδίδει μια μεγάλη ποικιλία φορτίων σε όλο τον κόσμο διαχειριζόμενος έναν παγκόσμιας κλάσης στόλο θαλάσσιων πλοίων.

Διαμαντής Διαμαντίδης με την Delta Tankers

Η Delta Tankers είναι μια ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία, με υψηλή δραστηριότητα στους τομείς suezmax και VLCC.

Γιώργος Προκοπίου με την Dynacom Tankers Management (DTM)

Η Dynacom Tankers Management (DTM) ιδρύθηκε το 1991 για τη διαχείριση πετρελαιοφόρων. Έκτοτε, ο στόλος έχει επεκταθεί και εκσυγχρονιστεί σημαντικά και η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα ισχυρό δίκτυο σχέσεων με τους πελάτες και τη φήμη για την αριστεία των μεταφορών. Η DTM έχει ισχυρή παρουσία στη βιομηχανία πετρελαίου, με πλοία που καταπλέουν σε περισσότερα από 1.000 λιμάνια ετησίως και στις 7 ηπείρους – συνδέοντας διεθνείς οικονομίες και εξυπηρετώντας πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Γιώργος Οικονόμου – Γιώργος Σπυρίδων Κουρελής με την TMS Tankers

Τα TMS Tankers παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαχείρισης πλοίων, συμπεριλαμβανομένης της τεχνικής διαχείρισης και επίβλεψης συντήρησης, επιθεωρήσεων και επισκευών, ασφάλειας, ποιότητας και περιβαλλοντικής συμμόρφωσης, διαχείρισης και εκπαίδευσης πληρώματος, καθώς και αγορών. Η TMS Tankers παρέχει επιπλέον υπηρεσίες εμπορικής διαχείρισης, συμπεριλαμβανομένων λειτουργιών, διαχείρισης μετά την εγκατάσταση, λογιστικής, τιμολόγησης φορτίου και ασφάλισης.

Παράλληλα, στην λίστα υπάρχουν και οι εταιρίες:

Leroy Merlin, OpenWay Group, Danieli, Mondi Group/Mondi PLC, eKassir, Liberian International Ship & Corporate Registry, Bonduelle, P&G (Procter & Gamble), COMNAV TECHNOLOGY LTD., Auchan και Metro.