Η επιταγή, ο Υπουργός και ο Μέντοράς του… Το ναυάγιο Δ. Κούτρα – Κύπριου «Ράμογλου» με την Άκτωρ, η κρίση στις σχέσεις τους με φόντο τα 5 εκατ. ευρώ και οι 2 μεσολαβητές!

Η επιταγή, ο Υπουργός και ο Μέντοράς του… Το ναυάγιο Δ. Κούτρα – Κύπριου «Ράμογλου» με την Άκτωρ, η κρίση στις σχέσεις τους με φόντο τα 5 εκατ. ευρώ και οι 2 μεσολαβητές!

Ο γηραιός πάλαι ποτέ πανίσχυρος εργολάβος τα έχει σπάσει με τον Κύπριο της Wade Adams (έχω και κότερο πάμε μια βόλτα;) και είναι στα μαχαίρια για την κατάπτωση της εγγυητικής! Ποιος πάει να τους τα βρει!

Θυμάστε φυσικά ότι προ λίγου καιρού, ο βετεράνος από κάθε άποψη Δημήτρης Κούτρας, πρώην μεγαλοεργολάβος και «απόλυτος ρυθμιστής όλων των εγχώριων Δημοσίων Έργων …ευρέος φάσματος» όπως τον αποκαλούσε ένας -τότε- Υπουργός του ΠΑΣΟΚ προ 20ετίας προσπάθησε να αποκτήσει ανεπιτυχώς την ΑΚΤΩΡ, από τον Ολλανδό Χένρι Χόλτερμαν της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Στην αποτυχημένη αυτή προσπάθεια, συνεταίρος του ήταν ο Κύπριος επιχειρηματίας Κύπρος Τσέντας ή «Ράμογλου» όπως τον αποκαλεί η αγορά για αδιευκρίνιστους λόγους, «αφεντικό» της Wade Adams, που παίζει δυνατά (όπως ο ίδιος ισχυρίζεται) αλλά και με πολύ παρασκήνιο σε έργα υποδομών στη Μέση Ανατολή.

Κάποιο …«μαμούνι» που τα ψάχνει όλα, μου ψιθύρισε πρόσφατα, ότι οι δύο πρώην συνεταίροι έλεγαν τότε (ο ένας με βαριά …καλαμαρούδικη, παλαιοελληνική δηλαδή προφορά και ο άλλος με κυπραίικη προφορά υποθέτω) πως θα σαρώσουν όλα τα τεχνικά έργα στην Ελλάδα τα επόμενα πέντε χρόνια.

Όταν το σχέδιο «Επιχείρηση ΑΚΤΩΡ» ναυάγησε, η αρχική αντίδραση του βετεράνου ήταν «δεν πειράζει, δεν έγινε και κάτι, πάμε για φρέσκα με όχημα μία κρητική τεχνική εταιρία» αφήνοντας να εννοηθεί πως ο συνεταιρισμός θα παραμείνει ενεργός και οι δύο τους θα μείνουν «αγαπημένα συνεταιράκια».

Αμ δε! Μαθαίνω πως οι δύο πρώην συνεταίροι τα έχουν σπάσει και είναι ένα βήμα πριν από το να βρεθούν …στα μαχαίρια.

Ο λόγος; Η εγγυητική που είχαν δώσει για την ΑΚΤΩΡ και ήταν αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Γνωρίζετε φυσικά τί απέγινε αυτή η εγγυητική, όλος ο κόσμος το έχει τούμπανο. Κατέπεσε και κρατήθηκε και εισπράχθηκε από τον Ολλανδό.

Λίγες ώρες πριν καταπέσει η επιταγή, πήγε να μεσολαβήσει για να μην χαθούν όλα τα λεφτά από τους συνεταίρους, ένας επίσης Κύπριος μάνατζερ του ευρύτερου χρηματοοικονομικού κλάδου, αλλά το αποτέλεσμα ήταν …μηδενικό!

Τελευταία όμως, όπως μαθαίνει το «μαμούνι» και μου λέει, προσπαθεί να τους τα συμβιβάσει αλλά και να ….τακτοποιήσει τα της επιταγής των 5 εκατομμυρίων, ένας εν ενεργεία Υπουργός της κυβέρνησης του οποίου το Υπουργείο πάντως δεν έχει καμία σχέση με δημόσια έργα.

Μου λένε μάλιστα πως το κάνει παρακινούμενος (ο Υπουργός) από ιστορικό στέλεχος της ΝΔ που είναι μέλος του Κοινοβουλίου και στενός του φίλος αλλά και Μέντοράς του.

Γιατί ανακατεύονται τόσο πολύ αυτοί οι δύο;

Δεν είναι μόνο δική μου η ερώτηση, ούτε γίνεται από απλή περιέργεια, πιστέψτε με…