Γραφείο (επιχειρηματικών) κηδειών «Ν. ΠΕΘΑΝΗΣ»: Από όπου περνάει φέρνει την …καταστροφή!

Γραφείο (επιχειρηματικών) κηδειών «Ν. ΠΕΘΑΝΗΣ»: Από όπου περνάει φέρνει την …καταστροφή!

Γιατί ο ιστορικός πρόεδρος της Ένωσης Μετόχων αποκαλούσε «Πεθάνη» τον «μάνατζερ» Ν. Πεφάνη - Μόλις τον προσέλαβε ο Συριζαίος Μάρης, ο Τσίπρας έπεσε, ενώ ο στοιχηματζής έμπλεξε στα δίχτυα του ΣΔΟΕ!

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν το κοκαλάκι της νυχτερίδας! Από όπου περνάνε φέρνουν τύχη, επιτυχίες, μεγαλουργούν!

Και άλλοι που είναι εκ γενετής γκαντέμηδες, μαύρες γάτες και από όπου περνούν φέρνουν την καταστροφή, την κατάρρευση, ερείπια και συντρίμμια!

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα «γρουσούζη», προσώπου που φέρνει κακή τύχη όπου εργάζεται, όπως εκ των πραγμάτων προκύπτει, είναι ο περιβόητος Νίκος Πεφάνης, τον οποίο ο ανυπέρβλητος και μοναδικός Δημήτρης Καραγκούνης, ο ιστορικός πρόεδρος της Ένωσης Μετόχων, αποκαλούσε πριν φύγει από τη ζωή, εδώ και 11 χρόνια, «Πεθάνη», ως θλιβερή παράφραση του ονόματος του μεγαλοστελέχους τότε του Σταύρου Ψυχάρη (ο οποίος μας άφησε χρόνους) και των μεγάλων εκδοτών της εποχής!

Ο Ν. Πεφάνης ή «Πεθάνης» κατά τον Δημήτρη Καραγκούνη, πέρασε κατά σειρά από τον ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη, από το παλιό Mega των μεγαλοεκδοτών και από τον Πήγασο των Μπομπολαίων!

Όλα, το ένα μετά το άλλο έκλειναν! Από όπου περνούσε ο Πεφάνης ερχόταν η καταστροφή, η πτώχευση, η κατάρρευση, τα ιλιγγιώδη δάνεια, οι απολύσεις προσωπικού! Σύμπτωση; Κατάρα; Κακοδιαχείριση;

Ο ΔΟΛ αποκαθηλώθηκε, όπως και το Mega, βγήκαν στο σφυρί, από όπου τα αγόρασε ως πλειοδότης ο εφοπλιστής Ευάγγελος Μαρινάκης, που στη συνέχεια τα ανέστησε!

Ο Πήγασος συνετρίβη, ο Φ. Μπόμπολας που είχε προσλάβει ως σύμβουλο τον «Πεθάνη» αποχώρησε κακείν κακώς σχεδόν κατεστραμμένος και διεσώθη εκ των υστέρων λόγω της μετοχικής συμμετοχής στην Stoiximan με τον Συριζαίο Δ. Μάρη, ο οποίος μπαινόβγαινε στο Μαξίμου ως προνομιούχος συνομιλητής του Αλ. Τσίπρα!

Ο τίτλος του Έθνους αποκτήθηκε από τον Ιβάν Σαββίδη, η ιστορική εφημερίδα επανακυκλοφόρησε, για να κλείσει οριστικά λίγο καιρό αργότερα!

Μετά την καταστροφή και του Πήγασου, η οποία επακολούθησε εκείνες των ΔΟΛ και Mega, ο «Πεθάνης» προσελήφθη το 2018 ως CEO στην 24 media του Δημήτρη Μάρη!

Με το που προσελήφθη ο Ν. Πεφάνης από τον Μάρη, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον ΣΥΡΙΖΑ!

Και ο προνομιακός συνομιλητής του τότε Μαξίμου άρχισε να χάνει τη δύναμη του!

Το 2019 ως γνωστόν ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε, η ΝΔ ήρθε στην κυβέρνηση και ο Μάρης άρχισε να χάνει την πολιτική του ισχύ, τα κυβερνητικά στηρίγματα, ενώ προέκυψαν σοβαρά ζητήματα με υποθέσεις φορολογικές του γνωστού στοιχηματζή!

Όλα στραβά κι ανάποδα για τον Μάρη, από την ώρα που πάτησε το πόδι του ο «κατσικόδαρος» Ν. «Πεθάνης»!

Το 2020 ο Μάρης έδιωξε από CEO του ομίλου τον «Πεθάνη» και στη θέση του τοποθέτησε την Μαρία Γράψα που προερχόταν από την ΙΜΑΚΟ!

Πού είναι τώρα άραγε ο «Ν. Πεθάνης»; Τι δουλειά κάνει; Είναι άραγε καλά ψυχολογικά μετά από μια τέτοια διαδρομή όπου τίποτα από ότι ακουμπούσε στο πέρασμα του δεν έμεινε όρθιο;