Μονόδρομος για τον Μητσοτάκη και τη Ν.Δ. η αυτοδυναμία!

Μονόδρομος για τον Μητσοτάκη και τη Ν.Δ. η αυτοδυναμία!

Ο Νίκος Ανδρουλάκης με τις προσωπικές επιθέσεις που εξαπέλυσε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη έκοψε κάθε γέφυρα επικοινωνίας με το Μαξίμου - Ανησυχία στο ΠΑΣΟΚ για την δημοσκοπική πτώση!

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως, ότι στο Μαξίμου άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως δυνατότητα μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης με τις προσωπικές επιθέσεις που εξαπέλυσε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη έκοψε κάθε γέφυρα επικοινωνίας με το Μαξίμου.

Εξάλλου έχει εγκλωβιστεί σε μια κατάσταση που δεν του επιτρέπει να χαράξει καθαρή στρατηγική.

Η πτώση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις οδηγεί τη Χαριλάου Τρικούπη σε επικίνδυνες περιπέτειες την επόμενη ημέρα.

Η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι ότι ο Ανδρουλάκης το μόνο που επιδιώκει είναι να κρατήσει την ηγεσία ενός μικρού κόμματος και γι΄ αυτό κυνηγάει από τώρα τα… φαντάσματα της δήθεν αποστασίας.

Το Μαξίμου αναγκαστικά καταφεύγει στη στρατηγική της αυτοδύναμης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ως μόνης βιώσιμης λύσης.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και ο σχεδιασμός για τρίτη εκλογική αναμέτρηση με ισχυρά διλήμματα.

Βέβαια όλα θα κριθούν στις πρώτες κάλπες.

Για να διαμορφώσει δυναμική ικανή να διαμορφώσει προϋποθέσεις αυτοδύναμης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας θα πρέπει το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στις 21 Μαΐου να αγγίξει το 33%.

Μια τέτοια εξέλιξη μπορεί στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση να δώσει ώθηση και να εξασφαλίσει η Νέα Δημοκρατία ένα ποσοστό πάνω από 37%.

Αν καταφέρει ένα τέτοιο αποτέλεσμα τότε καθίσταται κυρίαρχη των εξελίξεων ακόμη και αν υπολείπονται κάποιοι βουλευτές για να συγκεντρώσει τον μαγικό αριθμό των 151 εδρών.

Βέβαια ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να κάνει παζάρια, αναζητώντας συμμάχους όταν εξασφαλίσει ένα ποσοστό στις δεύτερες εκλογές που τον καθιστά κυρίαρχο έστω και χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Είναι σίγουρο ότι θα πάει σε τρίτες εκλογές για να μπορέσει να αποκτήσει μια μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια σταθερή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης της MRB, η οποία θεωρείται περισσότερο αξιόπιστη με δεδομένο ότι ο Μαύρος συμβουλεύει επικοινωνιακά τον Αλέξη Τσίπρα, η ΝΔ με αναγωγή επί των έγκυρων συγκεντρώνει το 30,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 27,2%, το ΠΑΣΟΚ 8,8,%, η «Ελληνική Λύση» το 5,1%, το MέΡΑ25 4,2% και το κόμμα του Κασιδιάρη είναι στο 4,4%.

Όπως αντιλαμβάνεστε ο στόχος του Μαξίμου για ένα αποτέλεσμα λίγο πάνω από το 33% στις πρώτες εκλογές είναι εφικτός.

Μια σημαντική παράμετρος των εκλογών είναι οι νέοι ψηφοφόροι οι οποίοι συνήθως ψηφίζουν αντισυστηματικά ή απέχουν από τις κάλπες.

Στην κατηγορία αυτή των ψηφοφόρων ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κυριαρχία αλλά ένα σημαντικό ποσοστό εισπράττει το κόμμα του Βαρουφάκη αλλά και η Ακροδεξιά.

Αντίθετα η ΝΔ διατηρεί ισχυρό προβάδισμα στους ηλικιωμένους ψηφοφόρους.

Το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι θάνατοι έφτασαν τις τριακόσιες χιλιάδες εξαιτίας και του κορωνοϊού θεωρείται αρνητικό για τη Νέα Δημοκρατία.

Μπορεί η οργή των πρώτων ημερών μετά την τραγωδία των Τεμπών να έχει περάσει αλλά η πλειοψηφία του κόσμου παραμένει παγωμένη και δεν συμμετέχει ενεργά τον προεκλογικό αγώνα.

Οι περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη γίνονται με την επιστράτευση μετακλητών υπαλλήλων και είναι καθαρά επικοινωνιακές.

Οι υποψήφιοι βουλευτές αδυνατούν να οργανώσουν συγκεντρώσεις και αναζητούν νέες μορφές επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους.