Άκτωρ Παραχωρήσεις: Το κρυμμένο χρυσάφι του Ελλάκτωρα – Όποιος το κατέχει, καθίσταται φαβορί για τον διαγωνισμό της Αττικής οδού, καθώς αποκτά όλη την εικόνα από μέσα, κόστη, κέρδη αποδόσεις!

Άκτωρ Παραχωρήσεις: Το κρυμμένο χρυσάφι του Ελλάκτωρα – Όποιος το κατέχει, καθίσταται φαβορί για τον διαγωνισμό της Αττικής οδού, καθώς αποκτά όλη την εικόνα από μέσα, κόστη, κέρδη αποδόσεις!

Η αξία της Άκτωρ Παραχωρήσεις μεγαλώνει δραματικά όσο πλησιάζει η διαγωνιστική διαδικασία για την εμβληματική σύμβαση παραχώρησης! Το συγκριτικό πλεονέκτημα, το ισχυρό χαρτί και οι κατά καιρούς ενδιαφερόμενοι!

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η Άκτωρ Παραχωρήσεις είναι μια εταιρία πολύτιμη, που στην κυριολεξία «κρύβει χρυσάφι» στους κόλπους της, όπως εν προκειμένω την υφιστάμενη σύμβαση για την Αττική οδό η οποία εκπνέει, ένα τεράστιο περιουσιακό στοιχείο για τον Ελλάκτωρα, ο οποίος δηλώνει ξεκάθαρα προς πάσα κατεύθυνση ότι οι Παραχωρήσεις όχι μόνο δεν πωλούνται, αλλά θα αξιοποιηθούν από τον όμιλο προσεχώς στον υπέρτατο βαθμό!

Και η πρόσφατη απόφαση του Ομίλου Ελλάκτωρ να μην πωλήσει μαζί με την τεχνική εταιρία Άκτωρ και την εταιρία των Παραχωρήσεων στην Ιντρακάτ κατά το πρόσφατο deal, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές!

Το γεγονός είναι ότι για την Άκτωρ Παραχωρήσεις υπήρξαν κατά καιρούς πολλοί μνηστήρες!

Και η ΓΕΚ Τέρνα που ενασχολείται αντίστοιχα σε μεγάλο βαθμό με τις Παραχωρήσεις είχε επιδείξει ενδιαφέρον και ο Μυτιληναίος που σε αντίθεση με τις κατασκευές με τις οποίες εκ φύσεως «δεν τρελαίνεται», θα επιθυμούσε υπό προϋποθέσεις να αποκτούσε την ιστορική και εμβληματική εταιρία Παραχωρήσεων, του πανίσχυρου Ελλάκτωρα, ο οποίος μετά τα πρόσφατα deal σε όλα τα επίπεδα, ατενίζει από θέση ισχύος τις εξελίξεις, πολιτικές και οικονομικές, έχοντας επιτύχει ένα τεράστιο success story που ενάμισι χρόνο πριν κανείς – πλην ολίγων- δεν φανταζόταν!

Υπό το πρίσμα αυτό και ενόψει της διαγωνιστικής διαδικασίας για την νέα σύμβαση Παραχώρησης της Αττικής οδού αντιλαμβάνεται κανείς ότι η Άκτωρ Παραχωρήσεις είναι «θησαυρός», καθώς εκτός όλων των άλλων αποτελεί και την εταιρεία Παραχωρήσεων που «είναι μέσα» στην Αττική οδό, την «τρέχει» δεκαετίες ολόκληρες και γνωρίζει όσο κανείς άλλος τα συν, τα πλην, τα κέρδη από όλες τις δραστηριότητες, τα κόστη, στην ουσία την πλήρη εικόνα των περιθωρίων απόδοσης!

Όποιος κατέχει την Άκτωρ Παραχωρήσεις, στην προκειμένη περίπτωση ο Ελλάκτωρ, «τα βλέπει όλα από μέσα» και κατέχει συγκριτικό πλεονέκτημα ενόψει διαγωνισμού!

Γι’ αυτό άλλωστε ο Ελλάκτωρ θεωρείται και είναι το ένα εκ των δύο μεγάλων φαβορί (μαζί με την ΓΕΚ Τέρνα) αλλά και με τον αστάθμητο παράγοντα της Macquarie που θεωρείται απρόβλεπτη και ενίοτε πραγματοποιεί τεράστιες οικονομικές υπερβάσεις!

Υπό αυτή την οπτική γωνία καθίσταται σαφές ότι σε περίπτωση που ο διαγωνισμός πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η Άκτωρ Παραχωρήσεις αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, καθώς πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον από Έλληνες ή κυρίως ξένους παίκτες για την απόκτηση της, οι οποίοι αν καταφέρουν να την ελέγξουν θα έχουν όλη την εικόνα της Αττικής οδού από μέσα, όλο το συγκριτικό πλεονέκτημα στα χέρια της!

Ωστόσο, ο Ελλάκτωρ στον οποίο δεν έχει φθάσει πρόταση εξαγοράς και ότι γράφουμε είναι υποθετικό και συμπερασματικό, δηλώνει ότι η Άκτωρ Παραχωρήσεις δεν πωλείται, γεγονός που τον καθιστά ως έναν εκ των μεγάλων φαβορί, σε σχέση φυσικά με το κοινοπρακτικό σχήμα που τελικά θα συμμετάσχει, καθώς ως γνωστόν στις κατασκευές όλα κινούνται συνεχώς και όλα αλλάζουν …