Κυκλοφορούν φήμες ότι 3 βουλευτές από μικρό κόμμα στα όρια των άκρων και 3 βουλευτές από ιστορικό (πλην όμως πλέον μικρό) κόμμα, θα στηρίξουν κυβέρνηση ΝΔ με Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό!

Κυκλοφορούν φήμες ότι 3 βουλευτές από μικρό κόμμα στα όρια των άκρων και 3 βουλευτές από ιστορικό (πλην όμως πλέον μικρό) κόμμα, θα στηρίξουν κυβέρνηση ΝΔ με Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό!

Η φημολογούμενη στήριξη των 6 αποσκοπεί να αποφευχθεί η ακυβερνησία και η προσφυγή σε τρίτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση, αν τυχόν τεθεί δίλημμα για κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής!

Κυκλοφορεί ευρέως στην πολιτική πιάτσα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, ότι υπάρχουν κάποια πολιτικά πρόσωπα από άλλους κομματικούς χώρους, που θα ήταν διατεθειμένα να στηρίξουν κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό, προκειμένου να αποφευχθεί η ακυβερνησία και η προσφυγή σε τρίτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση που θα παραλύσει τη χώρα!

Στους πολιτικούς διαδρόμους και στα παρασκήνια φημολογείται εντόνως ότι 3 βουλευτές από ένα μικρό πολιτικό κόμμα που κινείται στα όρια των άκρων και 3 βουλευτές (εάν φυσικά εκλεγούν) από ιστορικό αλλά μικρό πια κόμμα του μεσαίου χώρου και της Αριστεράς, θα παρείχαν ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση ΝΔ υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι πρωθυπουργός θα είναι ο Κυρ. Μητσοτάκης!

Και τούτο προκειμένου να αποφευχθεί η ακυβερνησία που τυχόν θα προκληθεί πρώτον εάν η ΝΔ δεν αποκτήσει αυτοδυναμία και δεύτερον εάν σε κυβέρνηση συνεργασίας τεθεί ζήτημα πρωθυπουργού κοινής αποδοχής από τον μεσαίο χώρο ή έστω μετριοπαθούς της ΝΔ και όχι τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Διότι είναι σαφές πως στην περίπτωση κατά την οποία τεθεί εκβιαστικό δίλλημα συμμετοχής σε κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς να είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, τότε πρέπει να θεωρείται βέβαιον ότι θα οδηγηθούμε σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση που θα προκαλέσει περαιτέρω ακυβερνησία!

Για να προληφθεί η δυσχερής και επικίνδυνη κατάσταση για τη χώρα, 3+3 βουλευτές από 2 μικρότερα κόμματα, φέρονται σύμφωνα με τις φήμες διατεθειμένοι να στηρίξουν με ψήφο εμπιστοσύνης κυβέρνηση ΝΔ!