Ξαφνικά η «Αυγή» κριτικάρει τον Τσίπρα!

Ξαφνικά η «Αυγή» κριτικάρει τον Τσίπρα!

Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις από τον βίο και την πολιτεία του κ. Γεωργούλη στην ευρωβουλή, οι αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάρει διαστάσεις.

Όπως είναι γνωστό η κατάρτιση των συνδυασμών των υποψηφίων για τις Ευρωεκλογές, αποτελεί προνόμιο πρωτίστως της ηγεσίας των πολιτικών κομμάτων.

Ακόμα και στον ΣΥΡΙΖΑ που μέχρι την περασμένη δεκαετία είχαν αποφασίσει την επιλογή των εσωτερικών δημοψηφισμάτων μετά την ψήφιση του νόμου των Σαμαρά – Βενιζέλου το 2014 , η λίστα πέρασε στην αρμοδιότητα του Αλέξη Τσίπρα.

Αν θυμάστε, το 2019 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε με το γνωστό του τρόπο τους υποψηφίους του κόμματος για την Ευρωβουλή συμπεριλαμβάνοντας στα πρώτα ονόματα την κόρη του Μάνου Λοϊζου, Μυρσίνη, έχοντας κατά νου να «πιάσει» ένα τμήμα των ψηφοφόρων της αριστεράς, που τιμούν τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη.

Όταν λοιπόν αποκαλύφθηκαν τα μύρια -όσα για την κ. ΛοΪζου , όπως το γεγονός ότι λάμβανε ως μη όφειλε τη σύνταξη της νεκρής από πολλών ετών μητέρας της , – ειρήσθω εν παρόδω δεν μάθαμε ποτέ αν επιστράφηκαν στο ελληνικό Δημόσιο τα «αχρεωστήτως καταβληθέντα»- και το θόρυβο που ακολούθησε η υποψηφιότητα κόπηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τότε όπως γράφτηκε χθες σε κυριακάτικες εφημερίδες ο Λάκης Λαζόπουλος γνωστός καλλιτέχνης και φίλος του Αλέξη Τσίπρα, έκανε στην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση -βόμβα για τον Αλέξη Γεωργούλη.

Αποτελούσε προσωπικό του φίλο (κατάγονται από τον πλούσιο σε πολλούς …καρπούς κάθε είδους Θεσσαλικό Κάμπο) και σύμφωνα με τον σκηνοθέτη θα μπορούσε να αντισταθμίσει τις απώλειες από την υποψηφιότητα Λοϊζου.

Ο «εραστής των βορείων προαστίων» ήταν πλέον πανελληνίως γνωστός και είχε απήχηση σε ειδικές κατηγορίες νέων που απευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με τούτα και με εκείνα η πρόταση πέρασε και δικαιώθηκε από τους ψηφοφόρους: Μάλιστα η εκλογή του Αλέξη Γεωργούλη ήταν πανηγυρική.

Πέμπτος στην κατάταξη με 117.594 σταυρούς, έναντι 103.302 σταυρούς του Πέτρου Κόκκαλη.

Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις από τον βίο και την πολιτεία του κ. Γεωργούλη στην ευρωβουλή, οι αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ πήραν διαστάσεις.

Και δεν κρύφθηκαν, ούτε από την εφημερίδα του κόμματος την ΑΥΓΗ.

Συγκεκριμένα στη στήλη «ο Επιτελικός» που όπως ακούγεται γράφει ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας Άγγελος Τσέκερης περιέχεται το εξής δηλητηριώδες σχόλιο «Πάντως πριν μπείτε στο παραβάν στις 21 Μαΐου, θυμηθείτε ότι στις προηγούμενες ευρωεκλογές βγάλαμε τον Γεωργούλη, αλλά δεν βγάλαμε τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη #καλά_πήγε_αυτό».

Αυτοκριτική έστω και εκ των υστέρων…