Ενισχύει το ποσοστό του στην Alpha Bank ο Χόλτερμαν: Από το 5,6% αγγίζει πλέον το 7% με σκοπό το 10%, ενώ απώτερο στόχο αποτελεί η απόκτηση του 15% της συστημικής τράπεζας που υπό την ηγεσία Β. Ψάλτη ανέκτησε την πρ

Ενισχύει το ποσοστό του στην Alpha Bank ο Χόλτερμαν: Από το 5,6%  αγγίζει πλέον το 7% με σκοπό το 10%, ενώ απώτερο στόχο αποτελεί η απόκτηση του 15% της συστημικής τράπεζας που υπό την ηγεσία Β. Ψάλτη ανέκτησε την πρ

Η εμπιστοσύνη του Ολλανδού του Ελλάκτωρα σε τραπεζικό σύστημα και προοπτικές της εθνικής οικονομίας, ο οποίος δεν δείχνει να φοβάται ούτε το «πολιτικό ρίσκο»! Οι προτεραιότητες, ο ισχυρός σύμμαχος και ο πρωταγωνιστικός ρόλος!

Όπως πρώτοι έχουμε αποκαλύψει από τις στήλες του Radar, ο Ολλανδός Χένρι Χόλτερμαν του Ελλάκτωρα έχει αναπροσαρμόσει τις προτεραιότητες του στην εγχώρια επιχειρηματική σκηνή, δίνοντας βάση στο τραπεζικό σύστημα, το Real Estate, τα ξενοδοχεία, την Ενέργεια, τις Παραχωρήσεις, ενώ αποχώρησε συνειδητά από τις κατασκευές και τα μεγάλα έργα, γεγονός που στην πράξη πιστοποιείται μέσα από την πρόσφατη πώληση του Ακτωρα στην Ιντρακάτ!

Με συνεταίρο την κορυφαία επιχειρηματική οικογένεια στην Ελλάδα, ο Ολλανδός έχοντας δίπλα του τους Βαρδινογιάννηδες τόσο στην Ενέργεια μετά την πώληση του Άνεμου όσο και ως μετόχους κατά 30% στον Ελλάκτωρα, προχωρεί πλέον ακάθεκτος στην επιχειρηματική πολιτική που έχει σχεδιάσει με τους στενούς του συνεργάτες και η οποία την ώρα τούτη – εκτός όλων των άλλων- προβλέπει την επιστροφή στις αγορές τραπεζικών μετοχών και ενίσχυση των υφιστάμενων ποσοστών!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που προέρχονται από πηγές του τραπεζικού συστήματος, ο Χόλτερμαν έχει και πάλι ξεκινήσει να αγοράζει μετοχές της Alpha bank αυξάνοντας το ποσοστό του, σε μια πολιτική που αποσκοπεί σχετικά σύντομα να φθάσει να κατέχει το 15% της συστημικής τράπεζας, που υπό την ηγεσία του Βασίλη Ψάλτη έχει ανακτήσει την πρωτοκαθεδρία και την παλιά της λάμψη στο τραπεζικό σύστημα!

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, ο Ολλανδός του Ελλάκτωρα, ο οποίος κατείχε το 5,6% των μετοχών της Alpha, μέσα από αγορές που φέρεται να πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα, αγγίζει πλέον το 7% της Alpha bank και βάζει πλώρη σε επόμενη χρονική στιγμή να φθάσει (σχετικά άμεσα) στο 10%, την ώρα που ο πάλαι ποτέ πανίσχυρος Αμερικανός επενδυτής Πόλσον που ήταν και ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος, έχει περιορίσει τα ποσοστά του στο 4,5%!

Η πολιτική αγοράς μετοχών της Alpha από τον πανίσχυρο Ολλανδό επιχειρηματία – επενδυτή, που ως γνωστόν θέλει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο όπου συμμετέχει, στην παρούσα φάση έρχεται να καταδείξει την εμπιστοσύνη του Χόλτερμαν τόσο στο τραπεζικό σύστημα και την Διοίκηση της Alpha, όσο και στις προοπτικές της εθνικής οικονομίας, δείχνοντας στην πράξη ότι δεν τον φοβίζει το «πολιτικό ρίσκο» και προεκλογική περίοδος, η οποία ως είθισται οδηγεί τους επενδυτές σε προσωρινή έστω αναβολή των επιχειρηματικών τους κινήσεων!