«Άξιος εστί» ο Αλέξης Τσίπρας – Το νέο άνοιγμα ΣΥΡΙΖΑ προς την εκκλησία

«Άξιος εστί» ο Αλέξης Τσίπρας – Το νέο άνοιγμα ΣΥΡΙΖΑ προς την εκκλησία

Αποκάλυψη: Πριν λίγες μέρες ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους που βρίσκεται στην Αθήνα!

H πρόσφατη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, και η σύμπλευση των δύο ανδρών γύρω από την έννοια της δικαιοσύνης, με την διακριτή αναφορά του γνωστού ιεράρχη στη διαφορά των επιμέρους προσεγγίσεων, δείχνει ότι κάτι αλλάζει στη συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ με την Εκκλησία.

Μπορεί η υποψηφιότητα του κ. Τσίπρα στην Α’ Πειραιώς όπου ο κ. Σεραφείμ διαθέτει απήχηση ίσως και μεγαλύτερη του …Ολυμπιακού να επιτάχυνε τις εξελίξεις της βελτίωσης των σχέσεων των δύο πλευρών, αλλά είναι γνωστό ότι η «γραμμή» επικοινωνίας των δύο πλευρών έχει από καιρό ανοίξει.

Η αρχή έγινε κατά τον εορτασμό των Θεοφανίων στον Πειραιώς οπότε και ο κ. Τσίπρας προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την υποψηφιότητά του στον Πειραιά, είχε δεσμευτεί προς τον επικεφαλής της Εκκλησίας στο μεγάλο λιμάνι για κατ΄ ιδίαν συνάντηση.

Η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Σεραφείμ δεν είχε μόνο εθιμοτυπικό χαρακτήρα.

Οι γνωρίζοντες τα του εκκλησιαστικού παρασκηνίου αναφέρουν ότι η ενημέρωσή του κ. Τσίπρα από τον μητροπολίτη Πειραιώς για το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας και επίσκεψή του στο γηροκομείο δηλοί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει την προσφορά της εκκλησίας στο κοινωνικό σύνολο αλλά και το βάρος της στις ευρύτερες εξελίξεις.

Προς τούτο προβάλλεται το επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών «κλείνει μέτωπα» με την εκκλησία λόγω και της επιρροής της προς σημαντική μερίδα ψηφοφόρων.

Πιθανόν να συμβαίνει και αυτό, όμως μια άλλη είδηση που δεν έγινε ευρύτερα γνωστή, δείχνει ότι η προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ – εκκλησίας αποτελεί τακτική επιλογή του ίδιου του κ. Τσίπρα , έστω και αν για αυτή δυσφορούν πολλά στελέχη του κόμματος του.

Το Radar αποκαλύπτει σήμερα ότι πριν λίγες μέρες ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους που βρίσκεται στην Αθήνα συνοδεύοντας την εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί», που έχει μεταφερθεί από το Πρωτάτο του Άθω στην Μητρόπολη Αθήνας για προσκύνημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας στην αντιπροσωπεία μετείχαν ο Πρωτοεπιστάτης Γέρων Χριστόφορος Ιβηρίτης και κορυφαία παράγοντες από το «Περιβόλι της Παναγίας».

Μέχρι σήμερα καμία εκ των δύο πλευρών δεν έχει αφήσει να διαρρεύσει τι διημείφθη, αλλά δεν είναι απίθανο η συζήτηση να έφθασε μέχρι το θέμα των εκλογών της Κυριακής.

Παράγων της ΝΔ μάλιστα που ρωτήθηκε επί αυτού, επισήμανε με περισσή κακεντρέχεια το εξής: «Είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας έχει εναποθέσει στην Παναγία τις τελευταίες του ελπίδες για τις εκλογές ».

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τις εκλογές του 2015 ο κ. Τσίπρας είχε επισκεφθεί το Άγιο Όρος και σύμφωνα με τα όσα τότε έγιναν γνωστά ζήτησε να μείνει μόνος στο Ιερό με την Αγία Εικόνα της Παναγίας και όπως αποδείχθηκε από τις εξελίξεις του «βγήκε».

Πληροφορίες για συνάντηση της Ιεράς Επιστασίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν υπάρχουν, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες όμως υπήρξε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.