Η Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονα, ο Ελληνορώσος ολιγάρχης και ο εφοπλιστής με τους ισχυρούς δεσμούς με το σύστημα Πούτιν – Το φερόμενο τρίγωνο χρηματοδότησης της «Νίκης» και ο …Ταμίας που προωθούσε «το χρήμα» σε εκκλησιαστικές οργανώσεις!

Η Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονα, ο Ελληνορώσος ολιγάρχης και ο εφοπλιστής με τους ισχυρούς δεσμούς με το σύστημα Πούτιν – Το φερόμενο τρίγωνο χρηματοδότησης της «Νίκης» και ο …Ταμίας που προωθούσε «το χρήμα» σε εκκλησιαστικές οργανώσεις!

Η αυτοδυναμία δίνει οριστικό τέλος στην περίοδο ανοχής του Ρώσου ολιγάρχη που πολέμησε όσο κανείς τον πρωθυπουργό μέσα από τα ΜΜΕ που ήλεγχε και την στήριξη - χρηματοδότηση ακροδεξιών κομμάτων!

Οι αμερικανικές υπηρεσίες έλυσαν τον γρίφο της χρηματοδότησης ενός μικρού ακροδεξιού κόμματος που μονοπωλεί το τελευταίο διάστημα την επικαιρότητα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, η διακίνηση μεγάλων ποσών που προορίζονται για την ενίσχυσή του, προέρχονται κατά κύριο λόγο από παράγοντα της Ιεράς Μονής του Αγίου Παντελεήμονα.

Οι ίδιες πηγές μας αποκαλύπτουν, ότι βασικός χρηματοδότης του εγχειρήματος είναι Ελληνορώσος ολιγάρχης, ο οποίος έχει έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα στη Βόρεια Ελλάδα.

Για να κρύψει τα ίχνη του, ο εν λόγω ολιγάρχης χρησιμοποιεί ως πλυντήριο τον παράγοντα της Μονής του Αγίου Παντελεήμονα.

Άλλωστε είχε διαβεβαιώσει το Μαξίμου ότι θα απέχει από ενέργειες εχθρικές προς το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά περίεργη σύμπτωση το ίδιο πρόσωπο από την Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονα συνδέεται με εφοπλιστή που είχε θεσμικό ρόλο στο Άγιον Όρος, ενώ παράλληλα διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με το σύστημα Πούτιν.

Είναι ο δεύτερος χρηματοδότης που χρησιμοποιεί τον ίδιο δίαυλο.

Ο… ταμίας της Μονής στη συνέχεια ενισχύει με τα ποσά που προέρχονται από τους χορηγούς, εκκλησιαστικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να στηρίξουν το ακροδεξιό κόμμα που φιλοδοξεί να εκφράσει το ρωσικό δόγμα του λεγόμενου ορθόδοξου τόξου.

Πρόκειται για μια θεωρία δημοφιλή στους Ρώσους ολιγάρχες, οι οποίοι επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν την ορθοδοξία για να στηρίξουν τα ρωσικά συμφέροντα.

Ο πρωθυπουργός στην επίσκεψη του, όπου θα συνοδεύεται από τον γιο του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, αναμένεται να τα πει «από την καλή και την ανάποδη» με τους προβεβλημένους και μη Ηγούμενους των Ιερών Μονών, τόσο για το γεγονός ότι πέραν της υπόγειας στήριξης και χρηματοδότησης της Νίκης, είχαν μετατρέψει την περιοχή σε άντρο κατασκόπων και κακοποιών στοιχείων, όπου Ρώσοι και άλλοι αξιωματούχοι μυστικών υπηρεσιών μπαινόβγαιναν στην Οθωνική Πολιτεία ανεξέλεγκτα με «πλαστά» διαβατήρια δήθεν μοναχών, όσο και για τα έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης που έχουν δρομολογηθεί στη χερσόνησο του Άθω και ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ!

Τα οποία προφανώς και θα κοπούν μαχαίρι στην περίπτωση που το «σύστημα» του Αγίου Όρους συνεχίσει τη συγκεκριμένη πολιτική – τακτική, που στο τέλος της ημέρας θα του βγει ξινή!!!

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον βαθμό που επανεκλεγεί στις 25 Ιουνίου με ποσοστά αντίστοιχα της 21ης Μαΐου και ισχυρή αυτοδυναμία, η περίοδος ανοχής στον βίο και την πολιτεία του Ιβάν Σαββίδη θα λάβει τέλος, καθώς στο Μαξίμου είναι «πυρ και μανία» με τον Ρωσοπόντιο ολιγάρχη ο οποίος πολέμησε όσο κανείς την ΝΔ μέσα από τα πάσης φύσης ΜΜΕ που ελέγχει, πολιτικά, αθλητικά και ποικίλης ύλης, ηλεκτρονικά και τηλεοπτικά.

Αλλά και διά μέσω της στήριξης – χρηματοδότησης σε εκκλησιαστικά- ακροδεξιά κόμματα!

Και σημειώνεται ακόμη ότι η «κάλυψη» στον Σαββίδη από την κυβέρνηση ΝΔ έγινε παρά τις συνεχείς και αμείωτες πιέσεις των ΗΠΑ και της πρεσβείας στην Αθήνα, αλλά και υπό το καθεστώς των διεθνών κυρώσεων, που στην προκειμένη περίπτωση παρακάμφθηκαν!