Οι αντίθετες διαδρομές δύο πρώην πρωθυπουργών και αρχηγών της ΝΔ!

Οι αντίθετες διαδρομές δύο πρώην πρωθυπουργών και αρχηγών της ΝΔ!

Ο Αντώνης Σαμαράς στήριξε την παράταξη και συντάχθηκε με τον Μητσοτάκη, σε αντίθεση με τον Κώστα Καραμανλή που υπήρξε δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ και το σύστημα του καταποντίστηκε!

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η στάση, η συμπεριφορά και οι πολιτικές διαδρομές δύο ιστορικών πρωθυπουργών και αρχηγών της ΝΔ, κρίνονται τόσο από την παράταξη όσο και από την κοινωνία, που καταλήγει άλλωστε στην δική της ετυμηγορία!

Από τη μια πλευρά ο Αντώνης Σαμαράς, που κράτησε όρθια τη χώρα στην εποχή της λαίλαπας των μνημονίων και την έβγαλε για λίγο στις αγορές το 2014, μέχρι να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και να μπει ταφόπλακα, ο οποίος όχι μόνο στήριξε με προσωπικές μάχες την παράταξη σε όλες τις δύσκολες στιγμές, αλλά συντάχθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ουδέποτε τον υπονόμευσε, ακόμη κι όταν από μέσα «του την έπεφταν» του πρωθυπουργού για τις υποκλοπές!

Και όλοι όσοι είναι κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη γνωρίζουν καλά από πρώτο χέρι, πόσο δίπλα του στάθηκε ως «στρατιώτης της παράταξης» ο Αντώνης Σαμαράς, που τα έδωσε όλα, για την τελική επικράτηση!

Από την άλλη πλευρά, ο Κώστας Καραμανλής, ο αποκαλούμενος και Βούδας της Ραφήνας, όχι μόνο κράτησε αποστάσεις από την αρχηγία Μητσοτάκη που ποτέ δεν την είδε με καλό μάτι, αλλά αντιθέτως αποτέλεσε δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο παραχώρησε πλήθος από προβεβλημένα καραμανλικά στελέχη τα οποία ανέλαβαν ρόλους εξουσίας, ενίοτε και θεσμικούς!

Σε αντίθεση με τον Σαμαρά, ο Καραμανλής ακολούθησε μια δική του διαδρομή, αποστασιοποίησης αντί για μάχη, ταύτισης επί χρόνια με τον πολιτικό εχθρό αλλά και εσωτερικής πολιτικής με λόγους υπονομευτικούς (πχ Ανώγεια) όταν προέκυψε το ζήτημα των παρακολουθήσεων!

Υπό αυτό το πρίσμα σήμερα, ο Αντώνης Σαμαράς απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της βάσης και των στελεχών της παράταξης, της εκτίμησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και τιμάται από το Χάρβαρντ και τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα!

Στην αντίπερα όχθη το Καραμανλικό σύστημα (όσοι δεν μετακόμισαν επισήμως στον ΣΥΡΙΖΑ) καταποντίστηκε και ο Βούδας της Ραφήνας περιφέρεται σε βουνά και ταβέρνες χωρίς να του δίνει κανείς σημασία!
Σημάδια των καιρών …