«Τι παίζει» η Διαπλοκή που έχει «τρομάξει» από την παντοκρατορία Μητσοτάκη!

«Τι παίζει» η Διαπλοκή που έχει «τρομάξει» από την παντοκρατορία Μητσοτάκη!

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στα ισχυρά επιχειρηματικά κέντρα εξουσίας, που ανησυχούν ότι η κυριαρχία της ΝΔ -που παίζει χωρίς αντίπαλο- θα προκαλεί φαινόμενα αλαζονείας και αυταρχισμού!

Για να ξέρετε…

Η παντοκρατορία Μητσοτάκη όπως αυτή καταδείχθηκε στις εκλογές της 21ης Μαΐου, είναι προφανές ότι …δεν αρέσει και τόσο στην Διαπλοκή, τα πανίσχυρα επιχειρηματικά συμφέροντα με πρόσβαση στα ΜΜΕ και τα έργα και αναθέσεις του Δημοσίου!

Μπορεί η πολιτική σταθερότητα που διαφαίνεται να διασφαλίζει την ομαλή εξέλιξη της επιχειρηματικότητας και να προσελκύει ξένα επενδυτικά κεφάλαια, ωστόσο ένας παντοδύναμος Μητσοτάκης με διαφορά 20+ μονάδες από τον δεύτερο, χωρίς αντιπολίτευση δηλαδή παίζοντας μόνος του, προκαλεί πονοκέφαλο!

Γιατί κατά τα ψέματα, η συντριπτική νίκη και η έλλειψη αντιπάλου, θα οδηγήσει μοιραία σε φαινόμενα αλαζονείας, αυταρχισμού και επιβολής της ισχύος του δυνατού!

Την ώρα τούτη, η διαμόρφωση του νέου πολιτικού περιβάλλοντος όπως έχει ήδη διαγραφεί μέσα από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση, συνιστά έναν εφιάλτη για την Διαπλοκή και τους σύγχρονους Έλληνες Ολιγάρχες, που συνειδητοποιούν μέρα με τη μέρα ότι από τις 26 Ιουνίου και μετά στο Μαξίμου και τα πρωτοκλασάτα υπουργεία δεν θα τους σηκώνουν ούτε τα τηλέφωνα!

Και τούτο έχει να κάνει τόσο με τον επηρεασμό των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων όσο και με την προσβολή του «Εγώ» του καθενός εκ των πανίσχυρων επιχειρηματιών, που βλέπουν εκ των πραγμάτων την εξωθεσμική ισχύ τους να εξασθενεί!

Υπό το πρίσμα αυτό τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα κάνουν παρασκηνιακά μια μεγάλη προσπάθεια ούτως ώστε η επικείμενη νίκη Μητσοτάκη να μετριασθεί και να μην είναι απόλυτη στο βαθμό που να αποσπά κυριαρχία και παντοκρατορία!

Υπό αυτή την οπτική γωνία η Διαπλοκή δίνει έναν αγώνα:

Πρώτον να μην καταρρεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ και αν είναι δυνατόν να σταθεροποιηθεί γύρω στο 20% και πάνω!

Δεύτερον, να ενισχύσει λίγο τα ποσοστά του το ΚΙΝΑΛ και να φτάσει το 12,5% προκειμένου να διαφανεί η δυναμική ενός ακόμη κόμματος που υποδηλώνει παρουσία για το μέλλον!

Τρίτον να μπουν στη Βουλή όσο το δυνατόν περισσότερα μικρά κόμματα που θα στερήσουν κριτικές έδρες από την ΝΔ ούτως ώστε η κοινοβουλευτική της δύναμη να μην υπερβεί τις 160 έδρες και ει δυνατόν να κινηθεί κάτω από αυτές!

Οι πληροφορίες λένε πως σύσσωμη η Διαπλοκή σε όλο της το εύρος πατρονάρει την Πλεύση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που όλα δείχνουν ότι μπαίνει στη Βουλή, όπως άλλωστε και η Νίκη που φέρεται να χρηματοδοτείται από ρωσικά κεφάλαια, φιλορώσους επιχειρηματίες, εκκλησιαστικές οργανώσεις και Ιερές Μονές του Αγίου Όρους!