Κλείδωσε οριστικά η τριανδρία του Μαξίμου: Παπασταύρου – Σκέρτσος- Μπρατάκος έχουν ήδη ενημερωθεί …αρμοδίως – Εκτός ο Γεραπετρίτης – Η Έλενα Ράπτη για το Υπ. Οικογένειας, η Διαμαντοπούλου για το Παιδείας και ο Παπαθανάσης για το Υπ. Μεταφορών

Κλείδωσε οριστικά η τριανδρία του Μαξίμου: Παπασταύρου – Σκέρτσος- Μπρατάκος έχουν ήδη ενημερωθεί …αρμοδίως – Εκτός ο Γεραπετρίτης – Η Έλενα Ράπτη για το Υπ. Οικογένειας, η  Διαμαντοπούλου για το Παιδείας και ο Παπαθανάσης για το Υπ. Μεταφορών

Σταϊκούρας ή Γεωργιάδης για το Εργασίας - Στο Υπ. Οικονομικών ο Χατζηδάκης, αρνήθηκε το Υπ. Ενέργειας ο Σκυλακάκης που θέλει το Ανάπτυξης - Σίγουρη αναπληρωτής υπουργός Παιδείας η Ειρήνη Αγαπηδάκη!

Όσο περνάνε οι ημέρες προς τις εκλογές τόσο και αρχίζουν να «κλειδώνουν» στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη τα πρόσωπα και οι θέσεις τις οποίες θα επανδρώσουν στη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει – κατά πάσα πιθανότητα αυτοδύναμη- μετά την αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου!

Κατ’ αρχήν, φέρεται πλέον να έχει ξεκαθαρίσει το τελικό σχήμα στο Μαξίμου, που αποτελεί άλλωστε και τον πυρήνα της εξουσίας!

Οι πληροφορίες λένε πως «κλείδωσε» η τριανδρία Σταύρου Παπασταύρου (Υπ. Επικρατείας στη θέση Γεραπετρίτη) – Άκη Σκέρτσου – Γιάννη Μπρατάκου και μάλιστα έγκυρες πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης διαβεβαιώνουν ότι οι ανωτέρω ενημερώθηκαν …αρμοδίως, προ ημερών, με προσωπικές συνομιλίες!

Ο Γ. Γεραπετρίτης αποχωρεί και την ώρα τούτη αναζητείται έστω προσωρινό χαρτοφυλάκιο! Ακούστηκε το Υπ. Εξωτερικών!

Ωστόσο ο πρωθυπουργός φέρεται να βρίσκεται σε δίλλημα μεταξύ της Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, (που διετέλεσε πρέσβης στην Ουάσιγκτον και στην οποία πιστώνεται μεγάλο μέρος της επιτυχίας της επίσκεψης Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και της ιστορικής ομιλίας στο Κογκρέσο) και του απολύτως επιτυχημένου Ν. Δένδια που σάρωσε σε σταυρούς στο Νότιο τμήμα της β’ Αθηνών!

Ο Ν. Δένδιας αν δεν επιλεγεί τελικά για το Υπ. Εξωτερικών, τότε θα μετακινηθεί είτε στο Υπ. Άμυνας είτε στο Δικαιοσύνης!

Για τη θέση του υφυπουργού ή αναπληρωτή Υπ. Εξωτερικών ακούγεται το όνομα του Χρ. Στυλιανίδη που διετέλεσε Υπ. Πολιτικής Προστασίας!

Για το Υπ. Άμυνας έχει ενδιαφερθεί η Νίκη Κεραμέως για την οποία ωστόσο νεότερες πληροφορίες φέρουν ως ένα πρόσωπο που δυνητικά θα μπορούσε να αναλάβει το Υπ. Προστασίας του Πολίτη, για το οποίο εσχάτως ακούγεται έντονα στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού!

Για το νεοσύστατο Υπ. Οικογένειας, το οποίο θα αποσπάσει αρμοδιότητες από το Υπ. Υγείας, φαίνεται να έχει «κλειδώσει» η Έλενα Ράπτη!

Σίγουρη Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας θα πρέπει να θεωρείται η Ειρήνη Αγαπηδάκη, πρώτη βουλευτής του ψηφοδελτίου Επικρατείας!

Ενώ για το Υπ. Παιδείας ακούγεται εντόνως ότι στο μυαλό του Κυρ. Μητσοτάκη βρίσκεται η Άννα Διαμαντοπούλου!

Στο Υπ. Οικονομικών θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα τοποθετηθεί ο Κ. Χατζηδάκης, ενώ ο Θ. Σκυλακάκης στον οποίο λέγεται ότι προτάθηκε το Υπ. Ενέργειας και αρνήθηκε, φέρεται να επιθυμεί το Υπ. Ανάπτυξης ή το Οικονομικών!

Στον επιτυχημένο – και πρώτο σε σταυρούς στην Α΄ Αθήνας Κυριάκο Πιερρακάκη ο πρωθυπουργός φέρεται να θέλει να του αναθέσει τον εκσυγχρονισμό κρίσιμων για την κοινωνία και την οικονομία τομείς, όπως είναι η Υγεία και η Γεωργία!

Μολονότι το όνομα του Κυρ. Πιερρακάκη ακούστηκε για το Υπ. Υγείας, νεότερες πληροφορίες λένε πως ήδη βολιδοσκοπήθηκε αρμοδίως για το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης!

Τέλος για το Υπ. Εργασίας ακούγονται τα ονόματα τόσο του Άδωνι Γεωργιάδη, όσο και του Χρ. Σταϊκούρα που δεν θα κρατήσουν τους υπουργικούς θώκους που διατηρούσαν!

Για τον Άδωνι Γεωργιάδη λέγεται ότι στο μυαλό του πρωθυπουργού βρίσκεται το Υπ. Ναυτιλίας, κάτι που ο δεξιός πολιτικός δεν θέλει ούτε να το ακούει…