Ποιος Εφοπλιστής πρώην ιδιοκτήτης ΚΑΕ ελέγχεται από την Αρχή του ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος για κερδισμένα δελτία εκατομμυρίων ευρώ;

Ποιος Εφοπλιστής πρώην ιδιοκτήτης ΚΑΕ ελέγχεται από την Αρχή του ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος για κερδισμένα δελτία εκατομμυρίων ευρώ;

Η Οικονομική Αστυνομία, τα κέρδη των 600.000 ευρώ κατά την περίοδο 2019-2021 που χτύπησαν κόκκινο και η Ανεξάρτητη Αρχή που κάνει φύλλο και φτερό τον εξειδικευμένο στις ναυτιλιακές συμβάσεις παράγοντα!

Οι μεγάλοι τζίροι που πραγματοποιεί και τα κέρδη των 600.000 ευρώ την περίοδο 2019-2021 χτύπησαν κόκκινο στην Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ελέγχεται από την Αρχή του ξεπλύματος μαύρου χρήματος για κερδισμένα δελτία που στην τριετία 2019-2021 αγγίζουν το ποσό των 600.000 ευρώ, εφοπλιστής ο οποίος μάλιστα εξειδικεύεται στις ναυτιλιακές συμβάσεις και τυγχάνει να είναι ιδιοκτήτης ιστορικής ΚΑΕ.

Η Αρχή στα πλαίσια άσκησης των αρμοδιοτήτων της, έχει ήδη με έγγραφο της ενημερώσει την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων ζητώντας να κάνει ενδελεχή έλεγχο στα κερδισμένα δελτία αλλά και περαιτέρω έλεγχο συναλλαγών στα συγγενικά πρόσωπα του εφοπλιστή.

Επιπρόσθετα ζητήθηκε από την ΑΑΔΕ φορολογικός έλεγχος στις δηλώσεις του, προκειμένου να προσκομιστούν τα κερδισμένα δελτία αλλά και οι βεβαιώσεις κερδών.

Επίσης, ενημερώθηκε και η οικονομική αστυνομία και το ΣΔΟΕ μιας και φαίνεται να υπάρχουν και άλλες συναλλαγές στενών συγγενικών προσώπων τα οποία κερδίζουν σημαντικά ποσά την ίδια περίοδο.

Τι ερευνάται από την Αρχή;

  • 1.Τα πλήρη στοιχεία των βεβαιώσεων κερδών, με αναγραφή του ποσού κάθε βεβαίωσης (ποσό που παίχτηκε και ποσό που κερδήθηκε) και την ημερομηνία έκδοσής της.
  • 2. Τα κερδισμένα δελτία που παρελήφθησαν σε κάθε βεβαίωση, ανά δελτίο με το ποσό του.
  • 3. Τον χρόνο, τον τόπο και το πρακτορείο όπου παίχτηκαν και εξαργυρώθηκαν τα δελτία, ανά δελτίο με το ποσό του.
  • 4.Αγοραπωλησίες ακινήτων κατά την επίμαχη περίοδο.

Ο έμπειρος εισαγγελέας της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης είναι αποφασισμένος να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο και να εξιχνιάσει την υπόθεση!