Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης: Ακίνητα προβολής, αντί των 8,7 εκατ. ευρώ σε μετρητά, προτείνει να παραχωρήσει ο Β. Ρέστης στην Εκκλησία!

Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης: Ακίνητα προβολής, αντί των 8,7 εκατ. ευρώ σε μετρητά, προτείνει να παραχωρήσει ο Β. Ρέστης στην Εκκλησία!

Εκτός Διακήρυξης του διαγωνισμού η πρόταση - Θα οδηγήσει σε ακύρωση - Η «ανταλλαγή» που γινόταν επί εποχής Χριστόδουλου, ο ρόλος του «Ανιψιού» και το κτίριο των 20 εκατ. στην Γλυφάδα!

Όπως με ενημερώνουν καλά πληροφορημένες πηγές εντός της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης, που στηρίχθηκε όσον αφορά τον διαγωνισμό του Ορφανοτροφείου της Βουλιαγμένης σε υπέρμετρο βαθμό από τον περίφημο «Ανιψιό» που «λύνει και δένει» στα παρασκήνια της Αρχιεπισκοπής, δεν κατέβαλε τελικά τα 8,7 εκατ. ευρώ που προβλεπόταν από την διακήρυξη του διαγωνισμού προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση!

Έγκυρες πηγές, που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, επισημαίνουν ότι ο εφοπλιστής Β. Ρέστης, έβαλε στο τραπέζι της Αρχιεπισκοπής την πρόταση αντί των 8,7 εκατ. ευρώ, να παραχωρήσει ακίνητα αντίστοιχης αξίας!

Μάλιστα οι ίδιες έγκυρες πηγές προσθέτουν ότι ο γνωστός εφοπλιστής απέκτησε προ ημερών ένα οικόπεδο στο κέντρο της Αθήνας, ακριβώς δίπλα στην Αρχιεπισκοπή, το οποίο και παραχωρεί μεταξύ άλλων προκειμένου να αντισταθμίσει το ποσόν των 8,7 εκατ. ευρώ που δεν δύναται να καταβάλει!

Τα συμβόλαια αγοράς του εν λόγω ακινήτου δίπλα στην Αρχιεπισκοπή φέρεται να υπεγράφησαν προ ημερών, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό το πραγματικό ποσό της αγοραπωλησίας, ούτε αυτό που φαίνεται στα συμβόλαια δηλαδή!

Επιπροσθέτως ο εφοπλιστής φέρεται να προσπαθεί να πωλήσει ακίνητο προβολής στην Γλυφάδα αξίας περίπου 20 εκατ. ευρώ κατά πληροφορίες!

Η πλευρά Ρέστη υποστηρίζει ότι κατά το παρελθόν η Αρχιεπισκοπή, επί εποχής Χριστόδουλου, είχε δεχτεί αντίστοιχες ανταλλαγές, δηλαδή να παρασχεθούν ακίνητα αντί του τιμήματος σε μετρητά!

Ωστόσο το ζήτημα που εγείρεται στην παρούσα φάση έχει να κάνει με την Διακήρυξη του Διαγωνισμού για το Ορφανοτροφείο της Βουλιαγμένης, η οποία «καταργείται» και θα οδηγήσει την διαδικασία να καταστεί άγονη!

Και τούτο διότι εκτός των άλλων, το ζήτημα δεν είναι τα ακίνητα – ακόμη και αντίστοιχης αξίας- που προσφέρει ο Β. Ρέστης στην Εκκλησία, αλλά τα χρήματα που θα πρέπει να εισρεύσουν στους λογαριασμούς του Ορφανοτροφείου και όχι στην Αρχιεπισκοπή!

Υπό αυτή την έννοια, κύκλοι της Εκκλησίας λένε ότι η προσφορά Ρέστη σε ακίνητα, θα ρίξει τελικά τον διαγωνισμό!