Μέλος του Μέρα25 και δικηγόρος της Ρωσίδας Πράκτορα «Μαρία Τσάλλα» στο στόχαστρο της ΕΥΠ και της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος – Στο κυνήγι διεφθαρμένων δικηγόρων και δημοσίων λειτουργών οι κρατικές υπηρεσίες!

Μέλος του Μέρα25 και δικηγόρος της Ρωσίδας Πράκτορα «Μαρία Τσάλλα» στο στόχαστρο της ΕΥΠ και της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος –  Στο κυνήγι διεφθαρμένων δικηγόρων και δημοσίων λειτουργών οι κρατικές υπηρεσίες!

Βάφτιζαν με το αζημίωτο ομογενείς και έδιναν ταυτότητες και διαβατήριο σε άτομα από την πρώην ΕΣΣΔ! Ο Ν. Λυμπερόπουλος όχι μόνο βοήθησε την Ρωσίδα πράκτορα αλλά φέρεται να εκπροσωπεί ρωσικές εταιρίες!

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, αντικείμενο ελέγχου της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος αποτέλεσε ο Δικηγόρος της «Μαρίας Τσάλλα» κ. Λυμπερόπουλος ο οποίος είναι μέλος της κεντρικής επιτροπής του Μέρα 25.

Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Λυμπερόπουλος είναι ο δικηγόρος ο οποίος βοήθησε την Ρωσίδα κατάσκοπο Irina Alexandrovna Smireva ή αλλιώς «Μαρία Τσάλλα» να γραφτεί το 2018 στο δημοτολόγιο του Αλιβερίου και στην συνέχεια υποστήριξε ότι δεν ήξερε και δεν θυμόταν την συγκεκριμένη περίπτωση.

Η έρευνα της ΕΥΠ και της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

Σε κύκλωμα διεφθαρμένων δικηγόρων και δημόσιων λειτουργών φαίνεται να καταλήγει η έρευνα της ΕΥΠ σε συνεργασία με την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος για την υπόθεση της Ρωσίδας Πράκτορας.

Το κύκλωμα που φαίνεται να δρούσε σε πανελλαδικό χώρο, με το αζημίωτο «βάφτιζε» ομογενείς και έδινε ταυτότητα και διαβατήριο σε άτομα από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι το πως Ρώσοι Πράκτορες κατάφεραν να δημιουργήσουν κύκλωμα που νομιμοποιούν αλλοδαπές στη χώρα μας, χωρίς καμία ελληνική υπηρεσία ή αρχή να καταλάβει το παραμικρό.

Ο κ. Νίκος Λυμπερόπουλος φαίνεται, μεταξύ των άλλων, όχι μόνο να βοήθησε την Ρωσίδα Πράκτορα με την εγγραφής της στο δημοτολόγιο του Αλιβερίου αλλά και να εκπροσωπεί εταιρείες ρωσικών συμφερόντων που ενδέχεται να σχετίζονται με την Ρωσίδα Πράκτορα.

Αντικείμενο ελέγχου αποτέλεσαν και τα συγγενικά του πρόσωπα, ενώ ήδη έχουν ανοιχθεί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του, ενώ στο στόχαστρο έχουν μπει και χορηγίες που εμφανίζονται να δίνει προς το κόμμα Μέρα 25.

Θυμίζουμε ότι η γεννημένη το 1988 Irina Alexandrovna Smireva, μπήκε στο στόχαστρο των ερευνών για να διαπιστωθεί λίγες εβδομάδες αργότερα, ότι ταυτίζεται με την «Μαρία Τσάλλα» γεννημένη τον Δεκέμβριο του 1991 στο Μαρούσι, η οποία φαίνεται δημότης Αλιβερίου.

Διαμένει από το 2018 στο Παγκράτι σε διαμέρισμα επί της οδού Αρριανού, είναι ερασιτέχνης φωτογράφος και ιδιοκτήτρια του καταστήματος με είδη πλεκτικής με την επωνυμία Galazio.

Για τις ανάγκες της επιχείρησης της η Ρωσίδα Πράκτορας νοίκιαζε ακίνητο και αποθήκη στο Παγκράτι με το ποσό του ενοικίου να ανέρχεται στα 700 ευρώ.

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις φορολογικές της δηλώσεις διαπιστώθηκε ότι την περίοδο 2018-2020 η επιχείρησή της εμφάνιζε, όπως ήταν αναμενόμενο μηδενικούς τζίρους, ενώ την εν λόγω τριετία εμφανίζει ζημίες της τάξης των 108.000 ευρώ περίπου.

Τέλος, διαπιστώθηκαν πολλές μικρές καταθέσεις στους λογαριασμούς της των τάξεων 20.000 έως 30.000 ευρώ, προφανώς για να μην κινήσουν τις υποψίες της Αρχής.