Οι φήμες για συζητήσεις μεταξύ Γιάννη Παπαλέκα και Prodea σχετικά με στρατηγική συμμετοχή του Mr. Nammos στην εταιρία real estate!

Οι φήμες για συζητήσεις μεταξύ Γιάννη Παπαλέκα και Prodea σχετικά με στρατηγική συμμετοχή του Mr. Nammos στην εταιρία real estate!

Ο υπερδανεισμός (1,36 δις.) και τα υψηλά επιτόκια «θηλιά» στον λαιμό της Prodea - Το placement του 7,5% (για να επιτευχθεί η διασπορά) και το ζήτημα «πότε θα μπει ο Παπαλέκας και σε ποια τιμή»!

Παρά το κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας που διαχύθηκε επικοινωνιακά μετά τη συνάντηση με τους δημοσιογράφους, δεν χωρεί αμφιβολία ότι η κατάσταση «έχει ζορίσει» για την Prodea, η οποία πέραν του ζητήματος της διασποράς (free float) έχει να αντιμετωπίσει «την θηλιά» υπέρογκου δανεισμού (1,36 δις. ευρώ!!!) και δυσβάσταχτων υψηλών επιτοκίων!!!

Σημειώνεται ότι όπως η ίδια η εταιρία παραδέχτηκε, το μέσο κόστος δανεισμού ανέρχεται στο 5%, που με βάση τις αποφάσεις της Λαγκάρντ θα αυξηθεί περαιτέρω, δεδομένου ότι η αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ θα συνεχισθεί τουλάχιστον μέχρι και τα τέλη του έτους!

Υπό το πρίσμα αυτό και με δεδομένη την αναγκαιότητα περαιτέρω διασποράς κατά 7,5% βάσει των χρηματιστηριακών νόμων, έχει αρχίσει στην αγορά του real estate μια συζήτηση σχετικά με το ενδεχόμενο εισόδου στην Prodea στρατηγικού επενδυτή που πιθανότατα δεν θα περιοριστεί στο 7,5% που επιβάλει η κείμενη νομοθεσία για να επιτευχθεί η απαιτούμενη διασπορά του 15%, αλλά θα επεκταθεί μετοχικά ακόμη περισσότερο!

Την ώρα τούτη οι κουβέντες που γίνονται επισήμως αφορούν το 7,5% που βάσει της τρέχουσας χρηματιστηριακής αξίας (με premium 30%) αποτιμάται στα 146 εκατ. ευρώ!!!

Και η συζήτηση που γίνεται κάνει λόγο είτε για placement όλου του ποσοστού σε ένα πρόσωπο (φυσικό ή νομικό) είτε ευρύτερη διασπορά στο επενδυτικό κοινό!

Από εκεί και πέρα ωστόσο, η αγορά βοά ότι παρασκηνιακές συζητήσεις γίνονται με τον ισχυρό άνδρα του real estate στην Ελλάδα Γιάννη Παπαλέκα, τον αποκαλούμενο Mr Nammos, επιστήθιο φίλο του Αντώνη Ρέμου, που έκανε καριέρα στην Ρουμανία και σήμερα φέρεται να εμπλέκεται και στο project της Grivalia στα Αστέρια Γλυφάδας!

Πρόκειται για έναν σεβαστό και αξιόπιστο επιχειρηματία, που κινήθηκε μεθοδικά και επιθετικά στον χώρο τα τελευταία χρόνια, καταγράφοντας τεράστιες υπεραξίες!

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι εν λόγω συζητήσεις με τον κύριο Παπαλέκα αφορούν συμμετοχή του πολύ υψηλότερη από το 7,5% της Prodea που έχει μπει στο τραπέζι!

Και με την είσοδο Παπαλέκα φέρεται να συμφωνεί ο γνωστός για τον βίο και την πολιτεία του Διευθύνων Σύμβουλος της Prodea Άρης Καρυτινός, ενώ οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι στην αντίθετη κατεύθυνση, απέναντι στην είσοδο Παπαλέκα, βρίσκεται ο πρόεδρος της Prodea κ. Χρ. Παπαχριστοφόρου!

Οι εξελίξεις την ώρα τούτη τρέχουν!

Και οι πληροφορίες λένε πως στην περίπτωση που τελικά ο Γιάννης Παπαλέκας εμπλακεί δυναμικά στην Prodea, τότε πιθανόν να υπάρξει ντόμινο επιθετικών μετοχικών κινήσεων ή ευρύτερων συνεργασιών σε όλο τον κλάδο…

Το ζήτημα ωστόσο που την ώρα τούτη εγείρεται και αφορά την χρηματιστηριακή αγορά είναι «πότε θα μπει ο Παπαλέκας και σε ποια τιμή»!