Ιδού όλα τα ονόματα που παίζουν για την κυβέρνηση, με βάση τις πληροφορίες και τις διαρροές – Η πλειοψηφία των 158 εδρών (αντί για 167-172 που αναμενόταν) θα επιτρέψει στον αρχηγό της ΝΔ να σχηματίσει την κυβέρνηση που είχε στο μυαλό του;

Ιδού όλα τα ονόματα που παίζουν για την κυβέρνηση, με βάση τις πληροφορίες και τις διαρροές – Η πλειοψηφία των 158 εδρών (αντί για 167-172 που αναμενόταν) θα επιτρέψει στον αρχηγό της ΝΔ να σχηματίσει την κυβέρνηση που είχε στο μυαλό του;

Υπάρχει περίπτωση ο Μητσοτάκης να σβήσει και να ξαναγράψει τις λίστες με τα πρόσωπα; Το ειδικό βάρος των μεγάλων οικογενειών και των τέως πρωθυπουργών! Θα μπουν εξωκοινοβουλευτικοί, Σημιτικοί και πρώην Ποταμιού και Δράσης;

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η Νέα Δημοκρατία πέτυχε για δεύτερη στη σειρά εκλογική αναμέτρηση, μετά από εκείνη της 21ης Μαΐου με απλή αναλογική, μια ευρεία νίκη, με 22-23 μονάδες διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ που της χαρίζει αυτοδυναμία 158 εδρών, γεγονός μείζονος σημασίας για την εθνική οικονομία και τη χώρα, που θα καθοδηγηθούν για τα επόμενα 4 χρόνια από μια ισχυρή κυβέρνηση!

Βεβαίως θα πρέπει να σημειωθεί ότι το τελικό αποτέλεσμα, που υπολείπεται του αναμενόμενου 42%-44% που έδιναν οι δημοσκοπήσεις (αλλά και τα exit polls) ως προς το ποσοστό (40,4%) της ΝΔ αλλά και την οκτακομματική Βουλή που τελικώς προέκυψε, μπορεί να εξασφαλίζει αυτοδυναμία, όμως οι 158 έδρες και όχι οι 168 -172 που προβλέπονταν με βάση τα γκάλοπ, ενδεχομένως να κάνουν πιο σύνθετα τα πράγματα όσον αφορά τις τελικές αποφάσεις Μητσοτάκη, σχετικά με τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την κυβέρνηση!

Ο πρωθυπουργός, που σίγουρα είχε διαμορφώσει ένα κυβερνητικό σχήμα στο μυαλό του, πιθανόν να οδηγηθεί σε προσθαφαιρέσεις της τελευταίας στιγμής, υπό το βάρος του τελικού αποτελέσματος των 158 εδρών, καθώς θα πρέπει πλέον να συνεκτιμήσει εσωκομματικές ισορροπίες, προβεβλημένα πρόσωπα εντός της ΝΔ, τάσεις που αναφέρονται ή έχουν ως σημείο αναφοράς τους τέως πρωθυπουργούς Κ. Καραμανλή και Αντ. Σαμαρά, ενώ σε κάθε περίπτωση η είσοδος τριών κόμματος στη Βουλή που κινούνται στα δεξιά της ΝΔ και συνολικά αθροίζουν 13,5%, δημιουργούν την ανάγκη αντιπροσώπευσης στην κυβέρνηση προσώπων που κινούνται στο φάσμα της λαϊκής και πατριωτικής δεξιάς!

Σε απλά λόγια, η τεράστια νίκη Μητσοτάκη με ποσοστά άνω του 40%, ο οποίος παίζει χωρίς αντίπαλο, με το πολιτικό περιβάλλον κατακερματισμένο, τον καθιστά κυρίαρχο του νέου σκηνικού που διαμορφώνεται, ωστόσο η πλειοψηφία των 158 εδρών δεν του δίνει πιθανόν το …ανεξέλεγκτο, να σχηματίσει μια κυβέρνηση όπως ίσως την είχε διαμορφώσει στο μυαλό του, με την παρουσία πολλών εξωκοινοβουλευτικών, αλλά και προσώπων που προέρχονται από το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και την Δράση!

Υπό αυτό το πρίσμα μένει να επιβεβαιωθεί ή όχι, αν η επικράτηση με 158 έδρες και όχι με 170 όπως ήταν η αίσθηση που επικρατούσε στον στενό πυρήνα, θα οδηγήσει σε αλλαγές από το αρχικό πλάνο, το οποίο έχουμε ήδη αποκαλύψει από το Radar και επανερχόμαστε την ώρα τούτη:

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπ. Επικρατείας ο Ακης Σκέρτσος!

Υπ. Παρά τω πρωθυπουργώ στη θέση του κυρίου Πικραμένου ο Μάκης Βορίδης με αρμοδιότητα την Βουλή !

Υπ. Επικράτειας στον ρόλο που είχε ο Γ. Γεραπετρίτης, ο Στ. Παπασταύρου, διευρυμένο!

Σε ρόλο υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και chief of staff ο Γιάννης Μπρατάκος!

Νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος θα είναι ο Γραμματέας του κόμματος κ. Παύλος Μαρινάκης!

Υπ. Εξωτερικών ο Γ. Γεραπετρίτης με υφυπουργό την πρώην πρέσβη της χώρας στην Ουάσινγκτον Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, Υπ. Εθνικής Άμυνας ο Ν. Δένδιας, με υφυπουργούς Ν. Χαρδαλιά και Γιάννη Κεφαλογιάννη!

Υπ. Εσωτερικών η Νίκη Κεραμέως με αναπληρωτή υπουργό τον Θ. Λιβάνιο, Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής ο Δήμαρχος Τρικάλων. κ. Παπαστεργίου με υφυπουργό τον κ. Κυρανάκη,

Υπ. Οικονομικών ο Κ. Χατζηδάκης με αναπληρωτή υπουργό τον κ. Παπαθανάση για το Ταμείο Ανάκαμψης!

Υπ. Ανάπτυξης ο κ. Σκρέκας, Υπ. Ενέργειας ο Θ. Σκυλακάκης, Υπ. Υποδομών ο Χρ. Σταικούρας (παρά την αντίδραση των εργολάβων), Υπ. Εργασίας ο Αδ. Γεωργιάδης με υφυπουργό τον Β. Σπανάκη, Υπ. Υγείας ο Μιχ. Χρυσοχοίδης με υφυπουργό την Ειρήνη Αγαπηδάκη, Υπ. Προστασίας του Πολίτη ο Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, Υπ. Πολιτικής Προστασίας ο Β. Κικίλιας (παίζει και ο Τ. Θεοδωρικάκος όπως και για το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής όπου φαβορί εμφανίζεται ο κ. Καιρίδης, Υπ. Δικαιοσύνης η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου (έπαιζε τις τελευταίες ημέρες ο Γ. Φλωρίδης), Υπ. Παιδείας ο Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπ. Ναυτιλίας ο Νότης Μηταράκης, Υπ. Τουρισμού η Ολγα Κεφαλογιάννη με υφυπουργό την Έλενα Ράπτη, Υπ. Οικογένειας η Σοφία Ζαχαράκη, Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης ο Λευτέρης Αυγενάκης, Υπ. Πολιτισμού η Λ. Μενδώνη, Αναπληρωτής Υπ. Αθλητισμού (υπάγεται στο Παιδείας και όχι στο Πολιτισμού πλέον) ο Γιάννης Οικονόμου!