Σε εξέλιξη παρασκηνιακός πόλεμος ιεραρχών για την διαδοχή στην μετά Ιερώνυμο εποχή!

Σε εξέλιξη παρασκηνιακός πόλεμος ιεραρχών για την διαδοχή στην μετά Ιερώνυμο εποχή!

Ο ρόλος των παράκεντρων, στην υπόγεια αυτή αντιπαράθεση, που είχαν εμπλακεί και σε άλλη υπόθεση που απασχόλησε προ καιρού την κοινή γνώμη! Τα «Μαύρα ράσα» και ο «χορός της κοιλιάς»!

Ένα περίεργο παιχνίδι παίζεται κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα στο παρασκήνιο της Εκκλησιαστικής Εξουσίας και ειδικότερα στα διάφορα κέντρα που αποβλέπουν σε ισχυρό ρόλο και κυριαρχία, κατά την μετά Ιερώνυμου εποχή, όταν και αν αυτή προκύψει!

Καλά πληροφορημένες πηγές επισημαίνουν ότι το «κέντρο» της Πελοποννήσου, έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια αποδόμησης τόσο των Κυκλάδων (πρωτίστως) όσο και των Βορείων Προαστείων της Αθήνας, οι Μητροπολίτες των οποίων φέρονται μεταξύ των βασικών υποψηφίων για την Αρχιεπισκοπική διαδοχή!

Εσχάτως μαθαίνω, ότι για λογαριασμό των κέντρων της Πελοποννήσου «έχουν πιάσει δουλειά» κάποια γνωστά «γιουσουφάκια» της πιάτσας, που χορεύουν – όπως λέγεται- πολύ ελκυστικά τον «χορό της κοιλιάς» προς τέρψιν «Μαύρων ράσων» και υψηλόβαθμων ιερέων που θεωρούνται επιρρεπείς σε αυτού του είδους τις απολαύσεις αλλά και άλλων θελκτικών φρούτων, όπως τα Σύκα, που ως γνωστόν βγάζει η Καλαμάτα!

Σημειώνω ότι τα «γιουσουφάκια», τα οποία ενασχολούνται και με τα media, που χαρακτηρίζονται από «προοδευτικές» πολιτικές απόψεις, είχαν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο και σε μια άλλη μείζονος σημασίας υπόθεση που είχε απασχολήσει προ καιρού την κοινή γνώμη!

Εκτός δηλαδή από το να κουνάνε τον γοφό σε ηλικιωμένους ιεράρχες, όπως φημολογείται, γνωρίζουν καλά και εξασκούν στην πράξη, την τακτική της αποδόμησης!

Τι φρούτα βγάζει η Καλαμάτα είπαμε;