Η «επιθεώρηση» της Κουμουνδούρου αλά Δελφινάριο!

Η «επιθεώρηση» της Κουμουνδούρου αλά Δελφινάριο!

Η υπερκομματική (και φαβορί) Αχτσιόγλου που προέρχεται από την Ομπρέλα και ο φιλόδοξος Ν. Παππάς που μετά το Ειδικό Δικαστήριο (13-0) θέλει να σώσει και τον ΣΥΡΙΖΑ!

Η κωμωδία της χρονιάς παίζεται στο Δελφινάριο της Κουμουνδούρου.

Τα τελευταία επεισόδια έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού οι πρωταγωνιστές είναι από τους πλέον δημοφιλείς.

Τεράστια επιτυχία παρουσιάζει το νούμερο με τον Παύλο Πολάκη να υποδύεται τον Μελανσόν και τον Χρήστο Σπίρτζη να παριστάνει τον εργολάβο υποψηφίων.

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας παρουσιάζω αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων.

Τη Δευτέρα ξημερώνει μια μεγάλη μέρα, αφού ο γκουρού της Αριστεράς τον οποίο στην Κουμουνδούρου αποκαλούν νέο Μπαμπινιώτη θα ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις του.

Έχετε αντιληφθεί ότι πρόκειται για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος είναι επικεφαλής της Ομπρέλας.

Η αποδοχή του στη συγκεκριμένη τάση η οποία μπορεί να είναι μειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά διαθέτει ισχυρό δίκτυο υποστήριξης σε όλες τις οργανώσεις, ξεπερνάει το 80%.

Οι οπαδοί του τον θέλουν πρόεδρο του κόμματος, αλλά αυτός ακόμη προβληματίζεται γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι πρόεδρος μπορεί να εκλεγεί αλλά κόμμα δεν θα υπάρχει.

Υποψήφια σε κάθε περίπτωση δηλώνει και η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία προέρχεται από την Ομπρέλα, αλλά εμφανίζεται υπερκομματική.

Η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου έχει ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά της γνωστής περιβαντολόγου που… αναμόρφωσε το Μάτι, Ρένας Δούρου.

Μπορεί να αντιμετωπίζει δικαστικές περιπέτειες για το έγκλημα που συντελέστηκε στο Μάτι, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να έχει φιλοδοξίες να εκλεγεί αρχηγός κόμματος.

Ακόμη και ο Νίκος Παππάς που καταδικάστηκε ομόφωνα με ψήφους 13-0 στο Ειδικό Δικαστήριο δηλώνει πρόθυμος να σώσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια όλα τα λεφτά είναι ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει την καρέκλα του προέδρου και στη συνέχεια να αρχίσει τις προγραφές δημοσιογράφων εκδοτών, δικαστών, επιχειρηματιών και άλλων… αντιδραστικών δυνάμεων.

Την υποψηφιότητα Πολάκη στηρίζει ο Χρ. Σπίρτζης και κάποιοι άλλοι προεδρικοί οι οποίοι φαίνεται ότι έχουν λαλήσει.

Προφανώς με τον Πολάκη επιχειρούν να κάνουν μπάχαλο τη διαδικασία και να τελειώνουν μια ώρα νωρίτερα με την περιπέτεια του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως αν οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι από τέσσερις ενδέχεται ο Παύλος Πολάκης να κάνει την έκπληξη.

Οι υποψηφιότητες των επίδοξων αρχηγών πρέπει να κατατεθούν στην Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει στις 15 και 16 Ιουλίου.

Στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα πρέπει να εμφανίσουν τις προγραμματικές τους θέσεις στα πέντε χιλιάδες μέλη του διαρκούς συνεδρίου σε ειδική συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Αυγούστου.

Οι κάλπες θα στηθούν στις 3 του Σεπτέμβρη που συμπίπτει με την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Σε περίπτωση που κανένας δεν συγκεντρώσει ποσοστό 50% συν ένα ψήφο, τότε η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται ανάμεσα στους δύο πρώτους μετά από μια εβδομάδα.

Το μαρτύριο για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τελειώνει με την εκλογή νέου αρχηγού, τον οποίο έτσι κι αλλιώς θεωρούν αναλώσιμο αφού στις ευρωεκλογές όλοι προεξοφλούν εξαέρωση του κόμματος.

Τον Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί συνέδριο για την εκλογή οργάνων και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στο συνέδριο αναμένεται να αναμετρηθούν οι αντίπαλες φατρίες και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν διασπαστικές κινήσεις.

Πάντως τα παλιά στελέχη που προέρχονται από το ΚΚΕ εσωτερικού είναι ενθουσιασμένα.

Γι΄ αυτούς η συμμετοχή σε ατελείωτες συζητήσεις, συνεδριάσεις, ολομέλειες και συνέδρια είναι η ζωή τους.