Όλα στο βωμό της επικοινωνίας για την κυβέρνηση – Οι σκερτζόζικες παραστάσεις και οι δονκιχωτισμοί που λίγους πείθουν και πολλούς διασκεδάζουν – Από τους τσαμπουκάδες κατά των ακτοπλόων περάσαμε στα παρακάλια

Όλα στο βωμό της επικοινωνίας για την κυβέρνηση – Οι σκερτζόζικες παραστάσεις και οι δονκιχωτισμοί που λίγους πείθουν και πολλούς διασκεδάζουν – Από τους τσαμπουκάδες κατά των ακτοπλόων περάσαμε στα παρακάλια

Η προσχηματική «παρέμβαση» της κυβέρνησης ήρθε ενώ η πλειοψηφία των ταξιδιωτών έχει ήδη αγοράσει εισιτήρια - Η ψυχρολουσία του ΥΠ.ΟΙΚ κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους τραπεζίτες!

Η κυβέρνηση με το καλημέρα δείχνει τις διαθέσεις της να παίξει και πάλι το παιχνίδι της επικοινωνίας απέναντι στα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας.

Ως άλλος Δον Κιχώτης εφευρίσκει εχθρούς και ταξικούς αντιπάλους με τους οποίους η ίδια δημιούργησε, εξέθρεψε και τώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.

Έτσι λοιπόν η δήθεν παρέμβαση της κυβέρνησης στις απίστευτες, φαραωνικού επιπέδου, τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων αποδεικνύεται μία κλασσική περίπτωση επικοινωνιακού ντόρου χωρίς περιεχόμενο και σίγουρα χωρίς λύση.

Θυμίζει σκερτζόζικη παράσταση από αυτές που γεμίζουν τα φιλικά ΜΜΕ και διατηρούν την κυβέρνηση στο απυρόβλητο.

Η «παρέμβαση» της κυβέρνησης ήρθε ενώ η πλειοψηφία των ταξιδιωτών έχει ήδη αγοράσει τα εισιτήρια για τα ταξίδια τους και ως εκ τούτου είναι προσχηματική.

Οι τσαμπουκάδες που έγιναν... παρακάλια

Οι τσαμπουκάδες των κυβερνητικών αξιωματούχων κατά των ακτοπλόων όπως αυτοί αναπαρήχθησαν μετά το τέλος της διυπουργικής σύσκεψης του Μαξίμου, έγιναν παραινέσεις και οι παραινέσεις έγιναν παρακάλια για προσφορές και περιστασιακές εκπτώσεις στα εισιτήρια.

Οι προτάσεις στην αρχή ήταν μείωση των τιμών των εισιτηρίων κατά 20-30% ειδάλλως φορολόγηση των υπερκερδών ή η επιβολή πλαφόν στο περιθώριο κέρδους των ακτοπλόων.

Όσο περνούσε, όμως, όλοι μαλάκωσαν.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η αυθόρμητη Σοφία Βούλτεψη σε ένα κανάλι έλεγε ότι «προφανώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να ορίσει τις τιμές, αλλά θα ενημερωθεί για ποιο λόγο βρίσκονται εκεί…».

Μην περιμένετε εκπτώσεις…

Τελικά, η κυβέρνηση άφησε διορία στους ακτοπλόους να καταθέσουν τις προτάσεις τους την Πέμπτη το απόγευμα.

Όποιος, όμως, περιμένει οριζόντιες μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων είναι βαθιά νυχτωμένος.

Άντε να γίνουν εκπτώσεις σε οικογενειακά πακέτα ή ειδικές ομάδες πληθυσμού που ούτως ή άλλως ελάχιστες ταξιδεύουν στα νησιά για καλοκαίρι.

Ενώ οι τιμές ενέργειας και πετρελαίου έχουν πέσει κατά 40-45% τους τελευταίους μήνες οι τιμές στα εισιτήρια παραμένουν στο θεό… Αντίστοιχα μεγάλες μειώσεις έχουν υποστεί και τα μεταφορικά κόστη.

Το ίδιο και σε όλα τα προϊόντα στο ράφι. Και σε άλλα ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών.

Το συμβάν στη συνάντηση Χατζηδάκη με τους τραπεζίτες

Χαρακτηριστικό είναι και αυτό το συμβάν.

Πριν λίγες μέρες ο νέος υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης είδε τους τραπεζίτες στην καθιερωμένη συνάντηση προκειμένου να γνωριστούν και να συζητήσουν τα προβλήματα της αγοράς.

Το κύριο αίτημα από μεριάς Χατζηδάκη ήταν η μεγάλη ψαλίδα που υπάρχει ανάμεσα στα επιτόκια δανεισμού και τα επιτόκια καταθέσεων, τα οποία στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ χαμηλά.

Την ίδια ώρα, συνεργάτης του υπουργού έφτανε στη συνάντηση με μία πληροφορία.

Μεγάλη τράπεζα είχε ανακοινώσει ότι σε λίγες μέρες αυξάνει τις τιμές στις προμήθειες με τις οποίες χρεώνει μια σειρά από υπηρεσίες που προσφέρει.

Το νέο αιφνιδίασε το οικονομικό επιτελείο και θεωρήθηκε πισώπλατη μαχαιριά από αυτές που δίνονται για να κατοχυρώσουν την ισχύ των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων με επιβλητικότητα απέναντι στην κυβέρνηση.

Όπως καταλαβαίνετε, η κυβέρνηση μπαίνει, πλέον, στο αγώνα κατά της ζοφερής πραγματικότητας της ακρίβειας και της αδικίας, των μεγάλων ολιγοπωλίων και των μεσαζόντων.

Είναι έτοιμη να συγκρουστεί πραγματικά ή θα τα θέσει όλα υπό το βωμό της επικοινωνίας;