«Βαθύς ύπνος» της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το λουκέτο στο ξενοδοχείο της «Μπλε Κέδρος»

«Βαθύς ύπνος» της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το λουκέτο στο ξενοδοχείο της «Μπλε Κέδρος»

Αλαλούμ στη ΝΔ για τις ευθύνες: Κεφαλογιάννη κατά Μπακογιάννη που «δείχνει» τον Πατούλη!

Αν και έχουν περάσει 24 ώρες από την ανακοίνωση του υπουργείο Τουρισμού με την οποία μπαίνει λουκέτο στο ξενοδοχείο της αδελφών Πωλ και Μιχάλη Ευμορφίδη στην περιοχή Μακρυγιάννη, που «κρύβει» τη θέα προς την Ακρόπολη λόγω … ύψους, η εισηγμένη εταιρία δεν έχει ενημερώσει το Χρηματιστήριο και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για το τι έχει συμβεί.

Προς το παρόν αγνοείται επίσης αν υπάρχει κάποια αντίδραση, από την εποπτεύουσα αρχή, αφού η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς γνωρίζει πολύ καλά ότι τα έσοδα του ξενοδοχείου επηρεάζουν σε ένα μεγάλο βαθμό τον συνολικό τζίρο της εισηγμένης στο χρηματιστήριο εταιρίας «Μπλε Κέδρος».

Έτσι σήμερα παρατηρείται το ακραίο φαινόμενο η μετοχή της «Μπλε Κέδρος» να μένει ανεπηρέαστη από τις ραγδαίες εξελίξεις και να σημειώνει οριακή υποχώρηση κάτω του 1%.

Φαίνεται πως η διοίκηση της εταιρίας εκτιμά ότι υπό τις παρούσες συνθήκες πως «η σιωπή είναι χρυσός» και πράττει αναλόγως.

Άλλωστε επί τρία σχεδόν χρόνια είχε κατορθώσει να διατηρεί την υπέρβαση των δύο ορόφων, παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις του δήμου Αθήνας, εκτιμώντας πως θα «βγάλει» και αυτή τη τουριστική σεζόν, όπως και τις προηγούμενες .

Διότι μπορεί αποφάσεις κατεδάφισης μπορεί να υφίσταντο αλλά υπήρχε και μια περίεργη «σύγχυση αρμοδιοτήτων», και έτσι δεν βρισκόταν ο αρμόδιος φορέας να την εφαρμόσει.

Δεν είναι απίθανο η ιδιοκτησία του ξενοδοχείου να εφεύρει νέα νομικά «εργαλεία» για να αμφισβητήσει την απόφαση του υπουργείου Τουρισμού.

Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες πληροφορίες ο Πωλ Ευμορφίδης πνέει τα μένεα κατά του υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, κατηγορώντας την ότι έβαλε λουκέτο στο ξενοδοχείο του για να εξυπηρετήσει συμφέροντα άλλων ξενοδόχων της περιοχής!

Για αυτό το λόγο ίσως το υπουργείο Τουρισμού ξεκαθάρισε από χθες τη θέση του.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση «για την εν λόγω υπόθεση το Υπουργείο Τουρισμού είχε και στο παρελθόν δράσει εγκαίρως, διερευνώντας με σχετικό έγγραφο προς την ΥΔΟΜ Δήμου Αθηναίων, εάν είχε γίνει ανάκληση της οικοδομικής άδειας του εν λόγω καταλύματος ως απόρροιας συμμόρφωσης του με αριθμό 11/2022 πρακτικού συνεδρίασης του ΣτΕ, αλλά ουδέποτε έλαβε απάντηση».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού καταλήγοντας αναφέρει ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού είχαν από την πρώτη στιγμή άμεσα κινηθεί ως προς τη διερεύνηση της νόμιμης λειτουργίας του ξενοδοχείου, όπως υποχρεούνται βάση της κείμενης νομοθεσίας».

Από την ανακοίνωση προκύπτουν ευθύνες για τον Δήμο Αθήνας, αφού σύμφωνα με αυτή, η αρμόδια υπηρεσία δεν απάντησε στο υπουργείο Τουρισμού.

Από την άλλη πλευρά διαφορετική είναι η εικόνα που δίνει ο Δήμος Αθήνας. Σε σχετική ανακοίνωση υποστηρίζει πως «o Δήμος Αθηναίων προέβη σε μερική ανάκληση της υπ’ αρ. 15/2017 με ρητή διοικητική πράξη νομίμως δημοσιευμένη και αναρτημένη.

Καμία άλλη υποχρέωση δεν έχει ο Δήμος Αθηναίων σχετικά με την περαιτέρω διαδικασία.

Ρητώς δε, η απόφαση αναφέρει ότι η υποχρέωση κατεδάφισης των αυθαιρέτων ορόφων ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, η οποία οφείλει να το πράξει εντός τριών μηνών, ενώ το Υπουργείο Τουρισμού οφείλει να προβεί στη σφράγιση της επιχείρησης ως λειτουργούσα χωρίς νόμιμη άδεια».

Συνοψίζοντας: Το υπουργείο (Όλγα Κεφαλογιάννη, ΝΔ), επιρρίπτει ευθύνες στο Δήμο Αθηναίων (Κ. Μπακογιάννης, ΝΔ), ο οποίος με τη σειρά του κατηγορεί την περιφέρεια Αττικής (Γ. Πατούλης, ΝΔ).

Μια ωραία ατμόσφαιρα δηλαδή!