Η κοινωνική ευαισθησία του Βαγγέλη Μαρινάκη

18/04/2020, 13:46
ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ OLYMPIAKOS - ASTERAS TRIPOLIS (SUPERLEAGUE 2019-2020)

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στηρίζει έμπρακτα την ελληνική κοινωνία σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες στιγμές λόγω της πανδημίας. Με μια σειρά από σπουδαίες πρωτοβουλίες όπως στον τηλεμαραθώνιο του ΠΣΑΠ, τη μεγάλη δωρεά στο Τζάνειο, αλλά και τη σημαντική δωρεά μαζί με την Αγγελική Φράγκου και την εταιρεία ΙΟΝ Α.Ε. ύψους άνω του 1.500.000 ευρώ προς τη Μονάδα Ενατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας.

Πιο συγκεκριμένα:

- Σε μια σημαντική δωρεά προς τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας προέβησαν ο Βαγγέλης Μαρινάκης, η Αγγελική Φράγκου και η εταιρεία ΙΟΝ Α.Ε.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η δωρεά, συνολικού ύψους άνω του 1.500.000 ευρώ, περιλαμβάνει την αγορά πλήρους εξοπλισμού των 12 κλινών ΜΕΘ (ειδικά κρεβάτια ΜΕΘ, σταθερούς αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας, ειδικά μόνιτορ, αντλίες, απινιδωτές κ.λ.π.), την κάλυψη των εξόδων για όλες τις οικοδομικές εργασίες και χωροταξικές μετατροπές που απαιτούνται, τα έξοδα για όλες τις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, το κόστος του συνόλου του υγειονομικού και νοσηλευτικού εξοπλισμού που απαιτείται, καθώς και ο,τιδήποτε άλλο προκύψει στο πλαίσιο της επέκτασης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ευχαριστεί τον κύριο Ευάγγελο Μαρινάκη, την κυρία Αγγελική Φράγκου και την ΙΟΝ Α.Ε. για τη σημαντική συμβολή τους στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης δημόσιας υγείας που βιώνουμε στη χώρα».

- Ο Μαρινάκης ενίσχυσε το Τζάνειο Νοσοκομείο με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και μάσκες υψηλής προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό, με τον γνωστό γιατρό και οπαδό του Ολυμπιακού Νίκο Βλαχάκο να γνωστοποιεί το γεγονός μέσω των social media, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τον ιδιοκτήτη των Πειραιωτών.

- Σε μία ακόμα ουσιαστική κίνηση για την ενίσχυση του έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για την νεολαία προχώρησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Αγόρασε και δώρισε έκταση στην οποία θα δημιουργηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις για τις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης.

Ο Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης συνεχίζουν τις κοινωνικές δράσεις στον Πειραιά. Με τα παιδιά να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ενέργειες του συλλόγου και του διοικητικού ηγέτη του.

Στο περιθώριο της οικονομικής ενίσχυσης του έργου της Μητρόπολης Πειραιά από τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σεραφείμ αποκάλυψε μια σημαντική δωρεά του κ. Μαρινάκη, που αφορά στον χώρο στέγασης των κατασκηνώσεων της Μητρόπολης.

Στον χώρο που παραχωρήθηκε στη Μητρόπολη θα κατασκευαστεί ένα πλήρες αθλητικό κέντρο.

Οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς επαναλειτούργησαν χάρη στις ενέργειες του Ολυμπιακού και του κ. Μαρινάκη και σκοπός είναι ο αθλητισμός να βρίσκεται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων των νέων ανθρώπων της πόλης.

- Ο Ολυμπιακός στήριξε τον τηλεμαραθώνιο που πραγματοποίησε ο ΠΣΑΠ μαζί με το gazzetta και πρόσφερε συνολικά 120.000 ευρώ για την καταπολέμηση του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε 100.000 ευρώ, ενώ οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού 12.000 ευρώ. Με ανακοίνωσή του ο ΠΣΑΠ ευχαρίστησε τον ηγέτη του Ολυμπιακού για την προσφορά του.