Hyundai Prophecy: Από το μέλλον

14/06/2020, 21:31
AYTO

Το νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο μοντέλο της Hyundai, ονόματι Prophecy, σας το έχουμε συστήσει, ωστόσο τώρα έχουμε στη διάθεσή μας περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Prophecy είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο σε πρωτότυπη μορφή και ενσωματώνει τεχνολογία πλήρους αυτόνομης οδήγησης. Είναι δομημένο πάνω στην πρώτη πλατφόρμα που κατασκεύασε η κορεάτικη εταιρία για ηλεκτροκίνητα οχήματα.  Εκφράζει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Hyundai ονόματι “Sensuous Sportiness”, ενώ οι γραμμές και η coupe αισθητική του αντλούν έμπνευση από οχήματα της δεκαετίας του 1920 και του 1930.

Οι λαμπτήρες πίξελ που πρωτοεμφανίστηκαν στο Hyundai 45 χρησιμοποιούνται εδώ σε εξελιγμένη πλέον μορφή στην αεροτομή και στα πίσω φωτιστικά σώματα. Παράλληλα το ελικοειδές σχήμα που έχουν οι ακτίνες των τροχών συμβάλλει στην αεροδυναμική αναγκάζοντας τον αέρα να ρέει κάτω από το αμάξωμα.

Ας εισέλθουμε τώρα στο φουτουριστικό εσωτερικό του νέου Prophecy. Όπως βλέπετε και στις σχετικές φωτογραφίες δεν υπάρχει το παραδοσιακό τιμόνι, το οποίο έχει αντικατασταθεί από δύο χειριστήρια. Το ένα είναι τοποθετημένο στην κεντρική κονσόλα και το άλλο στο πάνελ της πόρτας του οδηγού.

Η απουσία τιμονιού αλλάζει ριζικά την εσωτερική αρχιτεκτονική, ενώ απελευθερώνει περισσότερο χώρο στο ταμπλό για άλλα χαρακτηριστικά. Το 90% των λειτουργιών του οχήματος μπορεί να ελεγχθεί μέσω κουμπιών που βρίσκονται ενσωματωμένα στα χειριστήρια, επομένως η εργονομία και ο διαισθητικός έλεγχος για τον οδηγό αυξάνονται σημαντικά.

Ένα ακόμα καινοτόμο σύστημα του νέου Prophecy είναι το SPCS (Smart Posture Care System). Ο οδηγός εισάγει το ύψος και το βάρος του και αυτόματα πραγματοποιείται μια σειρά εξατομικευμένων ρυθμίσεων για το τιμόνι, το κάθισμα, τους καθρέπτες και την οθόνη του head-updisplay. Κατά μήκος του ταμπλό ενσωματώνεται η μεγάλη οθόνη του συστήματος πολυμέσων.

Με την ενεργοποίηση του Relax Mode τα καθίσματα παίρνουν κλίση και το ταμπλό περιστρέφεται προς τα πάνω, δημιουργώντας τη βέλτιστη θέση για  προβολή από τη οθόνη.

Ειδική μνεία αξίζει και στο σύστημα φιλτραρίσματος αέρα “Clean Air Technology” με ενσωματωμένο αισθητήρα σκόνης. Όταν το επίπεδο σωματιδίων μέσα στο όχημα γίνεται πολύ υψηλό το σύστημα ενεργοποιείται, έπειτα λαμβάνει αέρα από το φυσικό περιβάλλον, τον φιλτράρει για μέγιστη καθαρότητα και κυκλοφορεί τον καθαρό αέρα στο εσωτερικό του οχήματος.

Σημειώνεται ότι το Prophecy συνεχίζει να καθαρίζει τον αέρα ακόμα και όταν είναι σταθμευμένο ή φορτίζεται. Όταν δεν χρειάζεται περισσότερος καθαρός αέρας στην καμπίνα ο φιλτραρισμένος αέρας αντλείται πίσω στο φυσικό περιβάλλον μέσω δύο εξόδων στο κάτω μέρος των πλευρικών θυρών.

Επειδή το σύστημα “Clean Air Technology” εξασφαλίζει ότι ο αέρας θα είναι πάντα φρέσκος μέσα στην καμπίνα του νέου Prophecy, τα παράθυρα από γυαλί διπλού υαλοπίνακα είναι μόνιμα κλειδωμένα στη θέση τους.