Η Mitsubishi θα λανσάρει δυο μοντέλα που παράγονται από τη Renault

11/03/2021, 10:31
Η Mitsubishi θα λανσάρει δυο μοντέλα που παράγονται από τη Renault

Από το 2023, η Mitsubishi Motors θα προμηθευθεί δύο μοντέλα που παράγονται από την Groupe Renault, για επιλεγμένες αγορές στην Ευρώπη.

Η Groupe Renault και η Mitsubishi Motors Corporation ανακοίνωσαν ένα νέο βήμα στην επιχειρησιακή τους συνεργασία.

Η Mitsubishi Motors αποφάσισε να προμηθευθεί οχήματα βασισμένα σε μοντέλα της Renault, για επιλεγμένες μεγάλες αγορές στην Ευρώπη. Από το 2023, η Mitsubishi Motors θα πουλήσει έτσι δύο «αδελφά μοντέλα» που παράγονται σε εργοστάσια της Groupe Renault, τα οποία βασίζονται στις ίδιες πλατφόρμες αλλά με διαφοροποιήσεις, αντανακλώντας το DNA της μάρκας Mitsubishi.

Ένας συνδυασμός μοντέλων του Mitsubishi Eclipse Cross PHEV που κυκλοφόρησε πρόσφατα και των θυγατρικών μοντέλων που αναπτύχθηκαν από τη Renault θα επιτρέψει στη Mitsubishi Motors να είναι πιο ανταγωνιστική στην αγορά.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω τη Mitsubishi Motors να χτίζει μια νέα γκάμα στην Ευρώπη. Η Συμμαχία στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και στην αποτελεσματικότερη κατανομή πόρων προς όφελος των τριών εταιρειών. Η προσέγγισή μας είναι συνεργατική, βασισμένη στον αμοιβαίο σεβασμό, με σαφή πρόθεση να ενισχύσουμε την απόδοση κάθε εταιρείας, επιτρέποντας σε μεμονωμένες εταιρείες να αξιοποιήσουν τα δυνατά τους σημεία, να αποφύγουν την επικάλυψη πόρων και να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα, δήλωσε ο Jean-Dominique Senard, Πρόεδρος της Συμμαχίας».

«Η Mitsubishi Motors καλωσορίζει τα μοντέλα της Renault για την ευρωπαϊκή αγορά και τελικά νέους πελάτες. Η Mitsubishi Motors εφαρμόζει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη και η απόφασή μας να παγώσουμε την ανάπτυξη νέων αυτοκινήτων για την ευρωπαϊκή αγορά, που ανακοινώθηκε τον Ιούλιο του 2020 στα μεσοπρόθεσμα επιχειρηματικά μας σχέδια, παραμένει. Ωστόσο, η συμφωνία προμήθειας θα μας προσφέρει μια λύση για να προσφέρουμε νέα προϊόντα που αναπτύχθηκαν και κατασκευάστηκαν στην Ευρώπη - παράλληλα με τη συνεχιζόμενη επιχείρηση μετά την πώληση», δήλωσε ο Takao Kato, Διευθύνων Σύμβουλος της Mitsubishi Motors.

«Η νέα μας προσέγγιση στο πλαίσιο της Συμμαχίας, με επίκεντρο τα σημαντικά και ουσιαστικά έργα, μετατρέπεται σε πραγματικότητα. Αυτή η ρεαλιστική πρωτοβουλία με γνώμονα την αξία θα κάνει τη διαφορά στα εργοστάσιά μας, στο αποτύπωμα του συνεργάτη μας και στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Αυτό το όμορφο έργο ανταποκρίνεται στις προσδοκίες όλων των εταίρων από μια σχεδιαστική, κανονιστική και επιχειρηματική σκοπιά. Αυτός είναι ο σκοπός της Συμμαχίας και είμαστε πολύ χαρούμενοι, στο Groupe Renault, που συμβάλλουμε σε αυτό το νέο βήμα στην ιστορία της συνεργασίας μας», δήλωσε η Luca de Meo, CEO Groupe Renault.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Alliance τον περασμένο Μάιο του 2020, οι Groupe Renault, Nissan Motor Co., Ltd. και Mitsubishi Motors, τα μέλη μιας από τις κορυφαίες συμμαχίες αυτοκινήτων στον κόσμο, συνεχίζουν να εργάζονται σε διάφορες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την πραγματοποίηση περαιτέρω ανάπτυξης των τριών συνεργαζόμενων εταιρειών, αξιοποιώντας τις αντίστοιχες ηγετικές τους θέσεις και τις γεωγραφικές δυνάμεις τους.