Η Aston Martin Valkyrie AMR Pro αποδίδει 1.000 ίππους

28/06/2021, 15:18
Η Aston Martin Valkyrie AMR Pro αποδίδει 1.000 ίππους

Η Aston Martin Valkyrie AMR Pro, βασίζεται σε μια τροποποιημένη έκδοση του κατασκευασμένου από την Cosworth κινητήρα 6.5 V12.

Με μέγιστη δυνατότητα περιστροφής του κινητήρα τις 11.000 σ.α.λ., αυτό το επίτευγμα της μηχανολογίας έχει στόχο να προσφέρει 1.000 ίππους.

Η εξοικονόμηση βάρους θα προέλθει από την αφαίρεση του ηλεκτρικού υβριδικού συστήματος μπαταρίας, καθώς και μια σειρά άλλων μέτρων εξοικονόμησης βάρους, όπως αμάξωμα από εξαιρετικά ελαφρύ ανθρακονήματα, ψαλίδια ανάρτησης από άνθρακα και παρμπρίζ Perspex και πλευρικά παράθυρα. Μαζί με μια αεροδυναμική απόδοση που υπερβαίνει τους κανονισμούς του Le Mans Hypercar, το Valkyrie AMR Pro υπόσχεται απόδοση που πλησιάζει εκείνη ενός αυτοκινήτου της Formula One.

Με ένα χρόνο γύρου γύρω στη πίστα του αγώνα 24H Le Mans 8,5 μιλίων, μόλις 3 λεπτών και 20 δευτερολέπτων, έχει τις προδιάγραφες για να διεκδικήσει την πρώτη θέση, αναφέρει η μάρκα.

Με εκτεταμένες εργασίες ανάπτυξης που ολοκληρώθηκαν χρησιμοποιώντας εργαλεία προσομοίωσης, η φυσική δοκιμή του Valkyrie AMR Pro πρόκειται να ξεκινήσει αμέσως και για να διασφαλιστεί ότι το Valkyrie AMR Pro θα προσφέρει την απόλυτη οδηγική εμπειρία, οι οδηγοί της Aston Martin Cognizant Formula One Team θα συμμετέχουν από την αρχή να αναπτύξει τη δυναμική ρύθμιση του αυτοκινήτου, τονίζει η μάρκα.

Οι πρώτες παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν το 4ο τρίμηνο του 2021.