Η Lotus Emira εξοπλίζεται με κινητήρα της AMG

08/07/2021, 10:32
Η Lotus Emira εξοπλίζεται με κινητήρα της AMG

Η Lotus Emira είναι ένα ολοκαίνουργιο premium σπορ αυτοκίνητο που ενσωματώνει τον συνεχή μετασχηματισμό της ιστορικής μάρκας.

Διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που ο κόσμος της αυτοκινητοβιομηχανίας περιμένει από ένα Lotus: Εντυπωσιακή σχεδίαση, συναρπαστική δυναμική απόδοση που προσφέρει κορυφαία οδήγηση και χειρισμό, εξαιρετική αεροδυναμική και ανταποκρίνεται στη τάση «For The Drivers», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Με βάση την κληρονομιά των Elise, Exige και Evora, το Emira αντιπροσωπεύει ένα άλμα προς τα εμπρός για τη μάρκα. Συνδυάζει την πρακτικότητα άνεσης, λειτουργικότητας και τεχνολογίας.

Η Lotus Emira έχει αναπτυχθεί σε ένα νέο ελαφρύ πλαίσιο αλουμινίου, τεχνολογία πρωτοποριακή από την Lotus, η οποία παραμένει αναπόσπαστο μέρος του DNA της εταιρείας. Οι βασικές διαστάσεις της Emira είναι μήκος 4,412 χιλ., πλάτος 1,895 χιλ., ύψος 1,225 χιλ. και μεταξόνιο 2,575 χιλ.

Τα πρώτα αυτοκίνητα θα αρχίσουν να παραδίδονται σε όλον τον κόσμο από την επόμενη άνοιξη. Η γκάμα των κινητήρων αρχικά περιλαμβάνει δύο βενζινοκινητήρες. Στο λανσάρισμα, τα πρώτα αυτοκίνητα θα είναι διαθέσιμα ως μοντέλα περιορισμένης παραγωγής «First Edition» και θα τροφοδοτούνται από το γνωστό μοτέρ της μάρκας 3,5 λίτρων V6 που εξοπλίζει τις Exige και Evora.

Από το καλοκαίρι του 2022 θα λανσαριστεί η έκδοση με τον πρώτο νέο κινητήρα στη γκάμα της Lotus. Πρόκειται για ένα μοτέρ που προερχεται από την AMG. Η νέα μονάδα είναι ένας υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος «i4» 2.0 λίτρων από το τμήμα επιδόσεων της Mercedes-Benz.

Συνεργαζόμενη με την Lotus για πρώτη φορά, η AMG εντάχθηκε ως τεχνικός συνεργάτης στο πρόγραμμα Emira, με κάποιες θεμελιώδεις αλλαγές στην τετρακύλινδρη σειρά για το ντεμπούτο της, στη μάρκα. Μερικά χαρακτηριστικά, πίσω κίνηση, εγκάρσια τοποθέτηση του κινητήρα, νέο σύστημα εισαγωγής αέρα και νέα εξάτμιση για να ταιριάζει με τον χαρακτήρα της Emira. Ο δεύτερος κινητήρας είναι πιο γνωστός, το υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ της Toyota V6 3,5 λίτρων που έχει εξοπλίσει τις Exige και Evora. Τα αυτοκίνητα θα είναι διαθέσιμα με τρία κιβώτια ταχυτήτων, χειροκίνητο, αυτόματο και Dual Clutch Transmission (DCT).

Σε όλη τη σειρά Emira η ισχύς θα κυμαίνεται μεταξύ 360 και 400 ίππους. Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4,5 δευτερόλεπτα και τελικές ταχύτητες έως 290 χλμ./ώρα. Η μέγιστη ροπή θα είναι 43,4 χλγμ. και οι εκπομπές CO2 θα ξεκινούν κάτω από 180 γραμ./χλμ. Το αυτοκίνητο έχει στόχο για το βάρος τα 1,405 κιλά στην ελαφρύτερη μορφή του και οι τιμές θα ξεκινούν από 72.000 ευρώ.

Η κατασκευή θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο της Lotus στο Hethel, Norfolk, μετά από νέες επενδύσεις άνω των 100 εκατομμυρίων λιρών στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ομάδες ειδικευμένων επιχειρήσεων θα υποστηρίζονται από νέες διαδικασίες και τεχνολογίες για την ενίσχυση της αποδοτικότητας παραγωγής, της ικανότητας όγκου και της συνολικής ποιότητας.

Η Lotus Emira θα κάνει το δημόσιο ντεμπούτο της το Σαββατοκύριακο στο Goodwood Festival of Speed (8-11 Ιουλίου).