Ή έκθεση της Γενεύης ετοιμάζεται για το 2023

25/04/2022, 13:54
Ή έκθεση της Γενεύης ετοιμάζεται για το 2023

Η πιο σημαντική έκθεση της Ευρώπης, η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης επιστρέφει το 2023.

Μετά από τρεις ματαιώσεις οι προβολείς στις αίθουσες του εκθεσιακού κέντρου palexpo Geneva θα ξανάψουν για να φωτίσουν τις καλογυαλισμένες καλλονές των δρόμων.

Μόνο που το 2013 το διάστημα της έκθεσης δε θα είναι 10 ημερών, αλλά μόνο 5 ημέρες, ανοίγοντας έτσι ένα καινούργιο κεφάλαιο στο ζήτημα των διεθνών εκθέσεων.

Θα είναι μια καινούργια ιδέα η μείωση των ημερών που όλα θα εξαρτηθούν από την προσέλευση των θεατών, αλλά κυρίως από τη συμμετοχή των εταιριών.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής δεν θα είναι στις ίδιες παραδοσιακές ημέρες που ήταν κατά τον μήνα Μάρτιο, προ πανδημίας, αλλά Τρίτη 14 Φεβρουαρίου με Κυριακή 19 Φεβρουαρίου.

Είναι η πρώτη φορά που θα διεξαχθεί σε αυτές τις ημερομηνίες.

Να θυμηθούμε ότι το 2020 που άρχισε να ξεσπάει και να θερίζει ο θανατηφόρος ιός, η έκθεση ματαιώθηκε λίγες ώρες πριν τα εγκαίνια, με όλα τα περίπτερα των εταιριών γεμάτα από αυτοκίνητα.

Φυσικά είναι ακόμα πολύ νωρίς για να ανακοινωθούν οι συμμετοχές, αλλά και τι πρόκειται να παρουσιάσουν οι εταιρίες.

Αλλά μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023 έχουμε πρώτα το Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι που διεξάγεται 17 με 23 Οκτωβρίου 2022 στο εκθεσιακό κέντρο Paris Expo Porte de Versailles. Περιορισμένης διάρκειας και το Παρισινό σαλόνι, μια βδομάδα μόνο.

Πρό(σ)κληση πρόκληση, λοιπόν, για τους φίλους της αυτοκίνησης και να δούμε πως θα «μιλήσουν» οι αυτοκινητοβιομηχανίες μπροστά από το κοινό, σε μια εποχή με πολύ ρεύμα, αλλά και υδρογόνο, σε συνδυασμό με εξωτικά αυτοκίνητα, που μπορεί να μην τα δούμε ποτέ στους δρόμους, αλλά σίγουρα θα μας ταξιδέψουν στους δρόμους της φαντασίας.