Νέο Ford Raptor: Έτοιμη η 2η γενιά

18/05/2022, 10:07
Νέο Ford Raptor: Έτοιμη η 2η γενιά

Νέο Raptorpick-up εντελώς αναβαθμισμένο

H δεύτερη γενιά του νέου Raptorpick-up έρχεται εντελώς αναβαθμισμένη προκαλώντας τους φίλους αυτής της κατηγορίας οχημάτων.

Και σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο όλα αρχίζουν και τελειώνουν κατά κάποιον τρόπο από τη μούρη, που μόλις την αντικρύσεις κάνεις μερικά βήματα πίσω από την επιθετικότητα.

Δεν είναι η μεγάλη μαύρη μάσκα, αλλά και για πρώτη φορά οι προβολείς LED Matrix σχήματος «C» στις άκρες των φτερών οριοθετώντας το πλάτος του αυτοκινήτου.
Φυσικά ξεχωρίζει η ποδιά προστασίας του V6 κινητήρα που προσθέτει στην «αγριάδα» του μοντέλου.

Στα πλαϊνά τα «φουσκωμένα» φτερά δίνουν χώρο στα φαρδιά ελαστικά all-terrain διαστάσεων 285/70-17 ενώ για πίσω νέα είναι η σχεδίαση των φώτων LED και εδώ, ενώ ο κοτσαδόρος αναδιπλώνεται προς τα πάνω ώστε να μην επηρεάζει τη γωνία αναχώρησης κατά τη διάρκεια δύσκολων off-road διαδρομών.

Και επειδή το αυτοκίνητο φέρει την «υπογραφή» του Ford Performance, δύο εξατμίσεις βρίσκονται στις άκρες του αμαξώματος, κάτω από τον προφυλακτήρα με το ειδικό σκαλοπάτι για εύκολη πρόσβαση στην καρότσα.

Ο κινητήρας είναι νέος 3λιτρος V6 290 ίππων που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων με την κίνηση να μεταδίδεται και στους δύο άξονες.

Η διάθεση του αυτοκινήτου θα ξεκινήσει από το φετινό καλοκαίρι με το νέο Raptor να συνεχίζει αυτό το «ταξίδι» που ξεκίνησε το 2019 με την πρώτη γενιά, συνδυάζοντας τεχνολογία, ικανότητες, ισχύς, πολυτέλεια και στυλ
Και όσοι κατά τα week-ends βρέθηκαν στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας μας, τα Raptor ήταν αυτά που «γέμισαν» το φόντο των φωτογραφιών στα πάρκινγκ...