Nissan Ariya: Από τον Βόρειο στον Νότιο Πόλο

06/06/2022, 14:31
Nissan Ariya: Από τον Βόρειο στον Νότιο Πόλο

Πώς σας φαίνεται η ιδέα με ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο να ξεκινήσεις από τον Βόρειο Πόλο και να φτάσεις στον Νότιο, διασχίζοντας όλη την Αμερική. Τι είπατε «τρελό»; Για τους φίλους της περιπέτειας κάθε άλλο.

Ο Chris Ramsey έχει προγραμματίσει τον Μάρτιο του 2023 να επιχειρήσει αυτό το ταξίδι και μάλιστα διασχίζοντας αχαρτογράφητες περιοχές.

Στη διάθεσή του θα έχει το νέο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Nissan, το Nissan Ariya e-4ORCE, με το οποίο έχει σαν στόχο να καλύψει 27.000 χλμ.

Από τους μείον 30 στους συν 30 ξεκινώντας από την Αρκτική μέσω της Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, πριν περάσει στην Ανταρκτική.

Για τις δύσκολες συνθήκες της Αρκτικής στο Ariya θα τοποθετηθεί μια ειδική εξωτερική επένδυση υψηλής αντοχής για το ταξίδι σε ακραία εδάφη, σε συνδυασμό με ειδικά ελαστικά και αναρτήσεις. Ένα δεύτερο, μη τροποποιημένο Nissan Ariya e-4ORCE θα έχει το ρόλο «όχημα υποστήριξης» σε όλη τη διαδρομή στην Αμερική.

Για τον Chris Ramsey που ασχολείται με την εξερεύνηση, οδηγώντας ηλεκτρικά οχήματα, για πάνω από μια δεκαετία, το 2017, μαζί με την σύζυγό του, Julie, έλαβαν μέρος το ράλι Μογγολίας. Οδηγώντας το προσωπικό Nisan Leaf το ζευγάρι της περιπέτειας και των ανακαλύψεων διένυσε πάνω από 16.000 χιλιόμετρα, για 56 ημέρες.

Εκτός από τα μαγευτικά τοπία που θα διανύσει η αποστολή, από τους παγετώνες έως τα επιβλητικά βουνά και τους απέραντους αμμόλοφους της ερήμου θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε πως και με τι θα φορτίζει το Ariya στα απίθανα μέρη, όπως για παράδειγμα στις παγωμένες Αρκτική ή Ανταρκτική, ή ακόμα στη ζούγκλα της Νότιας Αμερικής.

Πάντως, εκ πρώτης όψεως η αποστολή έχει μεγάλο ενδιαφέρον.