Bentley Bentayga: Για τους φίλους της ιππασίας

20/07/2022, 15:48
Bentley Bentayga: Για τους φίλους της ιππασίας

Αρκετοί από τους εκλεκτούς πελάτες της Bentley έχουν ως χόμπι την ιππασία, επομένως θα λατρέψουν τη νέα ειδική έκδοση της Bentayga.

Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρία η νέα συλλεκτική έκδοση «Equestrian Collection» της Bentayga είναι εμπνευσμένη από τον κόσμο της ιππασίας και από την τεχνική των αλόγων να πηδούν εμπόδια. Φυσικά την επιμέλεια της Bentayga Equestrian Collection ανέλαβε το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner της Bentley.

νέα έκδοση του υπερπολυτελούς και πανίσχυρου SUV προορίζεται αποκλειστικά για την αγορά του Βελγίου, όπου θα διατεθούν μόλις δέκα αντίτυπα. To αμάξωμα της Bentayga είναι βαμμένο με τη νέα εντυπωσιακή καφέ απόχρωση «Spectre», ενώ πατάει σε μαύρους τροχούς 22 ιντσών. Παρατηρήστε επίσης ότι οι πλευρικοί καθρέπτες, η αεροτομή οροφής και οι εξατμίσεις έχουν επένδυση από ανθρακόνημα.

Στο εσωτερικό τώρα της νέας Bentayga Equestrian Collection συναντάμε καφέ δερμάτινες επενδύσεις καθισμάτων με το μοτίβο του ρόμβου, ενώ αντίθεση σχηματίζουν οι πορτοκαλί διπλές ραφές. Στα πάνελ των θυρών υπάρχει μάλλινο τουίντ ύφασμα, το οποίο κατασκευάζεται στη Σκωτία. Στο ταμπλό απέναντι από το συνοδηγό αναφέρεται με μεταλλική επικάλυψη το όνομα Bentayga Equestrian Collection. Στις πλάτες και στα μαξιλάρια των πίσω καθισμάτων έχει κεντηθεί το λογότυπο της νέας ειδικής έκδοσης που είναι δυο κεφαλές αλόγων, ενώ το βλέπουμε και στις πίσω κολόνες.

Την τροφοδοσία της νέας Bentayga Equestrian Collection έχει αναλάβει ο θηριώδης V8 twin-turbo κινητήρας των 4.0 λίτρων, ο οποίος παράγει 550 ίππους και 770 Nm ροπής, ενώ μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς.

H νέα Bentayga Equestrian Collection θα δώσει το «παρών» στο Brussels Stephex Masters, έναν από τους πιο διάσημους διαγωνισμούς επίδειξης αλμάτων αλόγων στον κόσμο, που θα πραγματοποιηθεί 24-28 Αυγούστου στις Βρυξέλλες.