Έρχεται πιο σπορτίφ το Toyota Yaris Cross

02/08/2022, 16:07
Έρχεται πιο σπορτίφ το Toyota Yaris Cross

H γκάμα του δημοφιλούς Yaris Cross εμπλουτίζει η Toyota με την προσθήκη της σπορτίφ έκδοσης GR Sport.

Έτσι, το μικρό crossover της Toyota αποκτά πιο δυναμική αμφίεση, χωρίς όμως να γίνεται ταχύτερο. Παρατηρήστε το λογότυπο GR (Gazoo Racing), το οποίο κοσμεί τη διαφορετική γρίλια της μάσκας και την πόρτα του χώρου αποσκευών. Παράλληλα το συναντάμε στις κόκκινες δαγκάνες των φρένων, οι οποίες διακρίνονται πίσω από τους τροχούς των 18 ιντσών.

Στο εσωτερικό τώρα του νέου Yaris Cross GR Sport υπάρχουν ορισμένες διακριτικές πινελιές. Εμπρός καθίσματα με συνθετικό δέρμα και ενισχυμένη πλευρική στήριξη, ενώ το λογότυπο GR τοποθετείται στα προσκέφαλά τους και στη βάση του τριάκτινου τιμονιού. Δείτε επίσης τα αλουμινένια πεντάλ και τα σκούρα μεταλλικά διακοσμητικά ένθετα.

Όπως προαναφέραμε δεν υπάρχουν αλλαγές στην γκάμα κινητήρων, καθώς το νέο Yaris Cross GR Sport θα προσφέρεται με τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων που παράγει 120 ίππους. Θα υπάρχει και η επιλογή του υβριδικού συστήματος που χρησιμοποιεί επίσης βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων, απόδοσης 120 ίππων.

Ωστόσο, οι μηχανικοί της Toyota έχουν κάνει ορισμένες επεμβάσεις προκειμένου να βελτιώσουν την οδική συμπεριφορά του νέου Yaris Cross GR Sport. Αυτές αφορούν μια πιο σπορ ανάρτηση που μειώνει την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος κατά 10 χλστ., ενώ βελτίωσαν το ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης και τοποθέτησαν επιπλέον στηρίγματα κάτω από το δάπεδο για αύξηση της ακαμψίας.

Το νέο Yaris Cross GR Sport θα λανσαριστεί 8 Αυγούστου στην αγορά της Ιαπωνίας.