Ducati Streetfighter V4 Lamborghini, συλλεκτική

28/09/2022, 13:15
Ducati Streetfighter V4 Lamborghini, συλλεκτική

H Lamborghini είναι διάσημη για τα πανίσχυρα supercars της, ωστόσο πλέον συνδέεται και με τον κόσμο των δυο τροχών.

Όχι, η Lamborghini δεν ξεκίνησε την παραγωγή μοτοσυκλετών, απλά συνεργάστηκε, για δεύτερη φορά, με την Ducati, καθώς οι δύο ιταλικές εταιρίες έχουν κοινούς παρονομαστές, όπως το αξεπέραστο στυλ, τις επιδόσεις και το πάθος για εξατομίκευση.

Ελάτε, λοιπόν, να γνωρίσουμε τη νέα εντυπωσιακή μοτοσυκλέτα Ducati Streetfighter V4 Lamborghini, η οποία είναι εμπνευσμένη από την τετράτροχη Huracan STO. Η αποκάλυψη της νέας Ducati Streetfighter V4 Lamborghini πραγματοποιήθηκε στην πίστα Misano World Circuit Marco Simoncelli στο πλαίσιο του Γκραν Πρι στο Σαν Μαρίνο.

Σύμφωνα με τις δύο ομοεθνείς εταιρίες η νέα Ducati Streetfighter V4 Lamborghini θα έχει συλλεκτικό χαρακτήρα, καθώς η παραγωγή της θα περιοριστεί στα μόλις 630 αντίτυπα. Παρατηρήστε αρχικά τη νέα αποκλειστική απόχρωση της Ducati Streetfighter V4 Lamborghini, η οποία συνδυάζει το πράσινο “Verde Citrea” και το πορτοκαλί “Arancio Dac” που προέρχονται από την παλέτα της Lamborghini.

Τα Σχεδιαστικά Κέντρα Ducati Style Center και Lamborghini Centro Stile ένωσαν τις δυνάμεις τους, έχοντας πάντα στο «κάδρο» την Huracan STO. Οι δύο τροχοί της νέας Ducati Streetfighter V4 Lamborghini είναι σφυρήλατοι, ενώ στον πίσω τροχό τα παξιμάδια είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο.

Παράλληλα, το μπροστινό φτερό ακολουθεί τις σχεδιαστικές γραμμές που έχουν οι αεραγωγοί της Huracan STO, ενώ χρησιμοποιείται και το χαρακτηριστικό εξάγωνο μοτίβο της Lamborghini σε διάφορα τμήματα.

Η Lamborghini προσέφερε δικό της ανθρακόνημα, ώστε το συγκεκριμένο ανθεκτικό και ελαφρύ υλικό να χρησιμοποιηθεί στις ποδιές, στα καλύμματα του ρεζερβουάρ και του ψυγείου. Στις πλευρικές επιφάνειες αναγράφεται ο αριθμός 63, ο οποίος παραπέμπει στο έτος ίδρυσης της Lamborghini.

Επίσης, όταν πολλαπλασιαστεί επί δέκα δίνει τον αριθμό 630, καθώς, όπως προαναφέραμε, θα κατασκευαστούν ισάριθμες Ducati Streetfighter V4 Lamborghini. Ωστόσο, 63 επιπλέον Ducati Streetfighter V4 Lamborghini θα διατεθούν σε εκλεκτούς πελάτες της Lamborghini, οι οποίοι θα μπορέσουν να τις εξατομικεύσουν χρωματικά, ώστε να είναι ασορτί με το supercar τους.

Τέλος, να πούμε ότι η νέα Ducati Streetfighter V4 Lamborghini τροφοδοτείται από κινητήρα Desmosedici Stradale 1103 κ.εκ., απόδοσης 211 ίππων.