Στα βάθη της Αuστραλίας με το Cupra Born

21/11/2022, 21:45
Στα βάθη της Αuστραλίας με το Cupra Born

«Απόβαση» στη μακρινή Αυστραλία ετοιμάζεται να κάνει το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Cupra Born.

Σύμφωνα με την ισπανική εταιρία, οι προπωλήσεις του Βorn στη χώρα των καγκουρό θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Δεκέμβριο, συμπληρώνοντας την τοπική της γκάμα, η οποία ήδη περιέχει τα Cupra Ateca, Leon και Formentor.

Προηγήθηκε ειδική προετοιμασία για την άφιξη του Born στην έκτη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου με έκταση πάνω από 7,7 εκατομμύρια χλμ. Κατά τη διάρκεια του 2022 στους απέραντους αυτοκινητοδρόμους και στις μεγαλουπόλεις της Αυστραλίας το Born διήνυσε, στο πλαίσιο των εξειδικευμένων δοκιμών, πάνω από 22.000 χλμ.

Τι ακριβώς ήθελαν να διαπιστώσουν οι μηχανικοί της Cupra; Αρχικά να πούμε ότι η Αυστραλία είναι μια χώρα με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τόσο σε θερμοκρασίες όσο και σε υποδομές. Ίσως να μην το γνωρίζετε αλλά υπάρχουν αυτοκινητόδρομοι, όπου συναντάς λωρίδες για ποδήλατα, αλλά και πινακίδες διέλευσης ζώων, όπως εκείνες για καγκουρό και κοάλα! Παράλληλα, υπάρχουν αρκετές πολύ μεγάλες μεταλλικές γέφυρες, καθώς και πολλές μεγάλες σήραγγες.

Από τους βασικότερους στόχους ήταν να δοκιμαστεί η συμβατότητα και η χρήση των διαφόρων φορτιστών που υπάρχουν στη χώρα, αλλά και να διασφαλιστεί ότι η μπαταρία τoυ δε θα «γεράσει» πρόωρα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην Αυστραλία.

Συνέλεξαν χιλιάδες δεδομένα μέσω καμερών και μιας ειδικής συσκευής που είχαν εγκατασταθεί στο Born. Αφού ανέλυσαν όλα τα στοιχεία οι μηχανικοί της Cupra μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν ότι είναι έτοιμο να κατακτήσει την Αυστραλία. Οι πρώτες εντυπώσεις του κοινού για το νέο Born ήταν άκρως θετικές όταν το συναντούσαν σε σταθμούς φόρτισης, καθώς εντυπωσιάζονταν με τη σχεδίαση και το ιδιαίτερο μπλε χρώμα του αμαξώματος.