Ford Raptor: To pick-up χωρίς αντίπαλο

02/12/2022, 11:26
Ford Raptor: To pick-up χωρίς αντίπαλο

Όσο και αν ψάξουμε, στην Ευρώπη τουλάχιστον το Ford Raptor δεν έχει αντίπαλο. 

Το επιβλητικό pick-up με την υπογραφή της Ford Performance και τις πλούσιες διαστάσεις που είναι «ανεπτυγμένο» πάνω σε σασί από χάλυβα ώστε να αντέχει τις κακουχίες, γιατί το Raptor γεννήθηκε για τις κακουχίες.
Στη γλώσσα των αριθμών, το 4θυρο Raptor έχει μήκος 5.360 χλστ., πλάτος 2.028 χλστ., ύψος 1.926 χλστ. και μεταξόνιο 3.270 χλστ. ενώ η απόσταση από το έδαφος είναι 272 χλστ.
Και δεν είναι μόνο αυτό.
Μπορεί να διασχίσει ποτάμια βάθους 85 εκ. και έχει ωφέλιμο φορτίο 552 κιλών και ικανότητα ρυμούλκησης 2.410 κιλών.
Για όλα αυτά φροντίζει η μονάδα παραγωγής ενέργειας.
Κάτω από το καπό του Raptor φιλοξενείται ο V6 twin-turbo EcoBoost κινητήρας των 3.0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 288 ίππους και θηριώδη ροπή 491 Nm ροπή, ενώ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων με σύστημα μόνιμης τετρακίνησης, με αγωνιστικές ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της Fox

Στο εσωτερικό του νέου Raptor, συναντάμε σπορ καθίσματα που προσφέρουν ενισχυμένη στήριξη του σώματος και είναι εμπνευσμένα από μαχητικά αεροσκάφη, κόκκινες ραφές και ασορτί διακοσμητικά ένθετα στους αεραγωγούς, θερμαινόμενο δερμάτινο τιμόνι και κρυφό ατμοσφαιρικό φωτισμό.
Επιπλέον Hi-Fi της B&O με 10 ηχεία μετατρέπει το εσωτερικό σε αίθουσα μουσικής , ενώ στη διάθεση του οδηγού είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη 12,4 ιντσών και η κάθετα τοποθετημένη κεντρική οθόνη αφής 12 ιντσών που υποστηρίζει το σύστημα πολυμέσων SYNC4 της Ford.