Aντέχετε να δώσετε 3 εκατ. δολάρια για τη νέα De Tomaso;

14/12/2022, 21:41
Aντέχετε να δώσετε 3 εκατ. δολάρια για τη νέα De Tomaso;

Η ιταλική εταιρία De Tomaso Automobili ρίχνει στην αρένα των hypercars το νέο P900, ένα ανήμερο θηρίο, το οποίο θα βγαίνει από το «κλουβί» του μόνο για να ξεσπάει στις πίστες.

Στους δημόσιους δρόμους το νέο P900 δεν επιτρέπεται να διοχετεύει την αστείρευτη του δύναμή του, η οποία θα πηγάζει από έναν πρόσφατα αναπτυγμένο V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα (κόντρα στο ρεύμα της ηλεκτροκίνησης) που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με συνθετικά καύσιμα.

Σύμφωνα με την De Tomaso Automobili, πρόκειται για το μικρότερο και ελαφρύτερο V12 που έχει αναπτυχθεί ποτέ, καθώς ζυγίζει μόλις 220 κιλά, ενώ η κόκκινη περιοχή στο στροφόμετρο φτάνει τις 12.300 σ.α.λ. Αν αναρωτιέστε πώς προέκυψε η ονομασία του νέου De Tomaso P900, να σας ενημερώσουμε ότι το βάρος του δεν ξεπερνά τα 900 κιλά, ενώ ο θηριώδης κινητήρας του παράγει 900 ίππους. Επομένως η αναλογία ισχύος/βάρους είναι 1:1.

Η κίνηση μεταδίδεται στον πίσω άξονα μέσω σειριακού κιβωτίου της Xtrac. Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί οι επιδόσεις του νέου De Tomaso P900, αλλά σίγουρα αναμένονται εκρηκτικές. Με το νέο V12 κινητήρα θα είναι διαθέσιμο το 2024, ωστόσο αν βιάζεστε να το αποκτήσετε από το επόμενο καλοκαίρι θα διατίθεται με V10 κινητήρα, ο οποίος προέρχεται από το μονοθέσιο Benetton B197 που έτρεχε στη Formula 1 το 1997.

Οι καμπύλες κυριαρχούν στο φουτουριστικό αμάξωμα του νέου De Tomaso P900, καθώς είναι ευδιάκριτες στα φτερά, στη θεόρατη και ενεργή πίσω αεροτομή με δυνατότητα DRS, στην καμπίνα και στους πλευρικούς καθρέπτες.

Παρατηρήστε επίσης τα «αμυγδαλωτά» Led εμπρός φωτιστικά σώματα, ενώ τα πίσω έχουν στρογγυλό σχήμα. Η εντυπωσιακή του σιλουέτα έχει τελειοποιηθεί σε μια αεροδυναμική σήραγγα που χρησιμοποιείται από μονοθέσια της Formula 1.

Η παραγωγή του νέου De Tomaso P900 θα περιοριστεί σε μόλις 18 αντίτυπα, ενώ η τιμή του αγγίζει τα 3 εκατομμύρια δολάρια.