Συλλεκτική Maserati για 75 τυχερούς

09/02/2023, 22:05
Συλλεκτική Maserati για 75 τυχερούς

Ο λόγος για τη νέα Gran Turismo Trofeo Prima Serie 75th Anniversary, το όνομα της οποίας «προδίδει» τον σκοπό που δημιουργήθηκε.

Με μια σπέσιαλ και συνάμα συλλεκτική έκδοση αποφάσισε να ξεκινήσει η Maserati το λανσάρισμα της νέας GranTurismo.

Ο λόγος για τη νέα Gran Turismo Trofeo Prima Serie 75th Anniversary, το όνομα της οποίας «προδίδει» τον σκοπό που δημιουργήθηκε. Η ιταλική εταιρία έχει μακρά ιστορία στην κατηγορία των grand tourer μοντέλων, καθώς το πρώτο της κεφάλαιο γράφτηκε πριν από 75 χρόνια, με την Maserati A6 1500.

Στα χαρακτηριστικά που κάνουν τη νέα έκδοση να ξεχωρίζει ανήκει η γκρι ματ απόχρωση του αμαξώματος ονόματι «Grigio Lamiera», η οποία συνδυάζεται με κόκκινες πινελιές στο περίγραμμα των μαύρων τροχών, στους αεραγωγούς των εμπρός φτερών, στο λογότυπο (η τρίαινα του Θεού Ποσειδώνα) της Maserati στην πίσω κολόνα, στις λέξεις Maserati, Gran Turismo και Trofeo.

Στην παλέτα υπάρχει επίσης και η ματ μαύρη απόχρωση «Nero Scarabeo» με πράσινες λεπτομέρειες στα σημεία που προαναφέραμε. Παρατηρήστε επίσης τις διπλές εξατμίσεις, τη χρήση carbon υλικού στην μπροστινή ποδιά, στα πλευρικά μαρσπιέ, στον πίσω διαχύτη και στη διακριτική αεροτομή στην πόρτα του χώρου αποσκευών.

Περνάμε τώρα στο εσωτερικό, όπου συναντάμε συνδυασμό λευκών και μαύρων δερμάτινων επενδύσεων στα καθίσματα, ενώ σε όλα τα προσκέφαλα έχει κεντηθεί με κόκκινη κλωστή το λογότυπο 75th Anniversary. Συνολικά στην καμπίνα υπάρχουν τρεις οθόνες, μια 12,2 ιντσών για το ψηφιακό πίνακα οργάνων, μια κεντρική 12,3 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων και ακριβώς από κάτω της ακόμα μια μικρότερη 8,8 ιντσών για το χειρισμό του κλιματισμού.

Η νέα ειδική έκδοση βασίζεται στην ισχυρότερη Trofeo που σημαίνει ότι χρησιμοποιεί τον V6 Nettunotwin - turbo κινητήρα των 3.0 λίτρων, ο οποίος παράγει 557 ίππους και 650 Nm ροπής. Συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF που μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς, ενώ η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα διαρκεί 3,5 δευτ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 320 χλμ./ώρα.

Η Maserati θα κατασκευάσει μόνο 75, οπότε «τρέξτε»…