Πέφτει η αυλαία για το Mini Clubman Final Edition

12/04/2023, 22:01
Πέφτει η αυλαία για το Mini Clubman Final Edition

Η αυλαία πέφτει στο Mini Clubman, με την ειδική έκδοση Final Edition.

Το βρετανικό shooting brake μοντέλο μας αποχαιρετά για να κάνει χώρο στη γκάμα –κατά πάσα πιθανότητα– για το Aceman, ένα νέο ηλεκτρικό crossover.

Για να γιορτάσει την ιστορία και την κληρονομιά του Clubman, η Mini παρουσιάζει την Final Edition, μια ειδική έκδοση 1.969 αριθμημένων μονάδων

O περιορισμένη σειρά των 1,969 μονάδων μόνο τυχαία δεν είναι. Είναι αναφορά στο έτος γέννησης του ιστορικού και πρώτου Mini Clubman, το 1969. Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα στοιχεία που κάνουν αυτό το Clubman ξεχωριστό, όπως τα σήματα «Final Edition» και «1 of 1969» στο αμάξωμα και στο εσωτερικό.

Εξωτερικά το Mini Clubman, με τις δύο πόρτες πίσω που ανοίγουν σαν βιβλίο, χαρακτηρίζεται από την παρουσία ενθέτων στις πλαϊνές πόρτες και στο καπό, τις εντυπωσιακές ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών που φέρουν σχέδιο Final Edition Spoke 2 Tone, με βαφή που θυμίζει χαλκό, ενώ τα πίσω φώτα με το σχέδιο Union Jack θυμίζουν την προέλευση του μοντέλου.

Τα μαρσπιέ των θυρών φέρουν την επιγραφή «Final Edition», η οποία υπάρχει και στην κάτω μέρος της ακτίνας του δερμάτινου σπορ τιμονιού Nappa.

Τα καθίσματα είναι δερμάτινα σε σκούρο καφέ χρώμα, καθώς και ένθετα από ανθρακί ύφασμα Piquet και μπλε ραφές με αντίθεση.

Δίνοντας σημασία στη λεπτομέρεια το κάλυμμα του κλειδιού φέρει ειδικά γραφικά υπογραμμίζοντας αυτήν την τελευταία έκδοση.

Διαθέσιμο σε χρώματα Nanuq White, Enigmatic Black και Melting Silver, το Clubman Final Edition μπορεί να παραγγελθεί μόνο με τον 2λιτρο βενζινοκινητήρα των εκδόσεων Cooper S με τους 178 ίππους και αυτόματο κιβώτιο.

Οι πρώτες μονάδες αναμένεται να φτάσουν στις αντιπροσωπείες μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.