Κάμψη των διεθνών τιμών χρυσού - Άνοδος και ιστορικό υψηλό ο λευκόχρυσος

11/02/2021, 22:02
Κάμψη των διεθνών τιμών χρυσού - Άνοδος και ιστορικό υψηλό ο λευκόχρυσος

Απώλειες σημείωσαν οι διεθνείς τιμές του χρυσού την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, μετά από τέσσερεις συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις. Μια κάμψη που αποδίδεται στην αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών δεκαετών ομολόγων. 

Οι προθεσμιακές τιμές για χρυσό παράδοσης Απριλίου υποχώρησαν κατά 15,90 δολ. ή 0,9% κλείνοντας στα 1.826,80 δολάρια ανά ουγγιά.

Το ασήμι παράδοσης Μαρτίου υποχώρησε 3 σεντς ή 0,1% κλείνοντας στα 27,047 δολάρια ανά ουγγιά.

Οι τιμές του χρυσού δεν κατάφεραν να ανέλθουν πάνω από τα 1.900 δολ. ανά ουγγιά, καθώς όσοι ποντάρουν στη μακροπρόθεσμη αύξηση της τιμής του δεν αισθάνονται άνετα με το τρέχον ράλι των τιμών, καθώς δεν θεωρούν ότι έχει μακροπρόθεσμο μομέντουμ, δήλωσε ο αναλυτής της AvaTrade, Naeem Aslam.

Η πλατίνα ανέβηκε στις προτιμήσεις των επενδυτών, καθώς, σύμφωνα με τους αναλυτές. "πάμε για το τρίτο συνεχόμενο έτος έλλειψης προσφοράς, ενώ η ζήτηση είναι έντονη από την Κίνα, της οποίας οι πωλήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν 30% κατ' έτος, καταγράφοντας τον δέκατο συνεχόμενο μήνα κερδών", αναφέρουν συγκεκριμένα. Την ίδια ώρα, οι κανόνες εκπομπών ρύπων αυστηροποιούνται, κάτι που ωθεί σε μεγαλύτερη ανάγκη για μέταλλα του ευρύτερου είδους της πλατίνας. "Η πλατίνα είναι ουσιαστικά η τελευταία που κερδίζει, με το παλλάδιο και το ρόδιο να έχουν σημειώσει τεράστια κέρδη κατά το περασμένο έτος", συμπληρώνουν.

Εν τω μεταξύ η πλατίνα παράδοσης Μαρτίου σημείωσε μικρή άνοδο κατά 0,18% κλείνοντας στα 1.247 δολάρια η ουγγιά.

Ο χαλκός παράδοσης Μαρτίου υποχώρησε μόλις ένα κλάσμα του σεντ στα 3,7715 δολάρια η λίβρα, ενώ είχε καταγράψει την Τετάρτη υψηλό οκταετίας, συγκεκριμένα από τον Φεβρουάριο του 2013.