Πετρέλαιο: Σε νέο υψηλό 13 μηνών έκλεισε η τιμή του Μπρεντ

23/02/2021, 23:04
Πετρέλαιο: Σε νέο υψηλό 13 μηνών έκλεισε η τιμή του Μπρεντ

Μικτά πρόσημα παρουσίασαν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, στο κλείσιμο της Τρίτης.  Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο WTI υποχώρησε οριακά και το Brent κατέγραψε νέα άνοδο σε υψηλό 13 μηνών. 

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών βρέθηκε η πορεία της παραγωγής από το Τέξας μετά τις χειμωνιάτικες καταιγίδες που έπληξαν την προηγούμενη εβδομάδα την πολιτεία, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην πετρελαϊκή βιομηχανία με αποτέλεσμα τη μείωση έως και 40% της παραγωγής από την περιοχή.

Η παραγωγή επιστρέφει σταδιακά σε πιο φυσιολογικά επίπεδα, αν και οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να αποκατασταθεί πλήρως.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του WTI Απριλίου έχασε σχεδόν 0,1% και υποχώρησε στα 61,67 δολ. το βαρέλι, αν και νωρίτερα κατέγραψε άνοδο έως τα 63 δολ. το βαρέλι.

Το συμβόλαιο σημείωσε άλμα 4,1% τη Δευτέρα μετά την ανακοίνωση της Goldman Sachs ότι αναθεωρεί ανοδικά τις προβλέψεις της για την πορεία των τιμών αυτό το έτος.

Το Brent Απριλίου, στο μεταξύ, κέρδισε 0,2% και έκλεισε στα 65,37 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2020.

Το πιο ενεργό συμβόλαιο του Μαϊού παρουσίασε άνοδο 0,2% στα 64,48 δολ. το βαρέλι.