Πετρέλαιο: Σε υψηλό 13 μηνών έκλεισαν οι διεθνείς τιμές

24/02/2021, 23:01
Πετρέλαιο: Σε υψηλό 13 μηνών έκλεισαν οι διεθνείς τιμές

Η μεγάλη πτώση στην δραστηριότητα των διϋλιστηρίων είχε ως αποτέλεσμα να κλέισουν σε υψηλό 13 μηνών οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τα αποθέματα αργού της χώρας έδειξαν άνοδο. 

Οι ποσότητες των αποθεμάτων προοιωνίζονται μεγαλύτερες απώλειες στο πεδίο της προσφοράς αργού τις επόμενες εβδομάδες, εν μέσω μείωσης της ενεργειακής παραγωγής λόγω των χειμωνιάτικών θυελλών σε μεγάλο μέρος των ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα.

Το πετρέλαιο τύπου brent παράδοσης Απριλίου, κέρδισε 1,67 δολάρια ή 2,6%, κλείνοντας στα 67,04 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερο κλείσιμο από τον Ιανουάριο του 2020. Το πλέον ενεργό συμβόλαιο, εκείνο του Μαΐου, έκλεισε στα 66,18 δολ. το βαρέλι.

Η EIA ανακοίνωσε την Τετάρτη αύξηση των αποθεμάτων αργού των ΗΠΑ κατά 1,3 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 19 Φεβρουαρίου, ενάντια στις προβλέψεις για πτώση περί τα 4,8 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις αναλυτών σε έρευνα της S&P Global Platts.

Το Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο είχε καταγράψει άνοδο των αποθεμάτων κατά περίπου 1 εκατ. βαρέλια την Τρίτη.