Πετρέλαιο: Νέο υψηλό 22 μηνών για το αμερικανικό αργό

25/02/2021, 23:07
Πετρέλαιο: Νέο υψηλό 22 μηνών για το αμερικανικό αργό

Σε νέο υψηλό 22 μηνών έκλεισε την Πέμπτη το αμερικανικό αργό πετρέλαιο WTI, ενώ η διεθνής τιμή του Brent έκλεισε με απώλειες. 

Οι αναφορές ότι οι μεγάλοι παραγωγοί πετρελαίου την επόμενη εβδομάδα θα συζητήσουν μια πιθανή αύξηση των επιπέδων παραγωγής άσκησαν πιέσεις στο Brent, μετά από τρεις σερί ημέρες κερδών που το "έστειλαν" σε υψηλό 13 μηνών.

Εν τω μεταξύ, τα σημάδια ανάκαμψης της ζήτησης και των πιο περιορισμένων προμηθειών πετρελαίου, παρείχαν μερική στήριξη στο αμερικανικό αργό.

Το πετρέλαιο τύπου brent παράδοσης Απριλίου, που λήγει την Παρασκευή, έχασε 0,2%%, στα 66,88 δολάρια το βαρέλι. Το πλέον ενεργό συμβόλαιο, εκείνο του Μαΐου, έχασε 0,1% στα 66,11 δολ. το βαρέλι.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Απριλίου κατέγραψε άνοδο 0,5%, στα 63,53 δολ. το βαρέλι, στο υψηλότερο κλείσιμό του από 1 Μαΐου του 2019, σύμφωνα με στοιχεία του δικτύου Dow Jones Market Data. Στα χαμηλά της ημέρας, το αμερικανικό αργό είχε πέσει έως και τα 62,65 δολ. το βαρέλι.

Τα μέλη του OPEC+ αναμένεται να συνεδριάσουν την επόμενη εβδομάδα και αναμένεται να λάβουν αποφάσεις σχετικά με την παραγωγή οι οποίες πιθανότατα θα τεθούν σε ισχύ τον Απρίλιο.