Πετρέλαιο: Νέα πτώση στις διεθνείς τιμές καθώς πλησιάζει η Σύνοδος του OPEC

02/03/2021, 22:45
Πετρέλαιο: Νέα πτώση στις διεθνείς τιμές καθώς πλησιάζει η Σύνοδος του OPEC

Νέα υποχώρηση σημείωσαν σήμερα Τρίτη οι διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου με τα συμβόλαια του WTI να κλείνουν κάτω από το επίπεδο των 60 δολαρίων το βαρέλι. 

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα των εκτιμήσεων των αναλυτών της αγοράς, σύμφωνα με τις οποίες ο OPEC και ο OPEC+ θα αποφασίσουν στην συνεδρίαση τους αυτή την εβδομάδα να αυξήσουν την παραγωγή τους, γεγονός που σημαίνει ότι θα αυξηθεί και η προσφορά.

Το συμβόλαιο του αργού πετρελαίου παραδόσεως Απριλίου έχασε 89 cents ή 1,5% και έκλεισε στα 59,75 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 19 Φεβρουαρίου.

Το πετρέλαιαο Brent Μαΐου στο μεταξύ, υποχώρησε κατά 99 cents ή σχεδόν 1,6% στα 62,70 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures. Πρόκειται το χαμηλότερο επίπεδο από τις 12 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τα κράτη - μέλη του OPEC+ θα συνεδριάσουν την Πέμπτη, ενώ θα προηγηθεί την Τετάρτη η συνεδρίαση της τεχνικής επιτροπής που θα κάνει την σύσταση προς τα μέλη του Οργανισμού για τα επίπεδα της παραγωγής.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της S&P Global Platts Analytics, οι δεσμεύσεις για την συνολική παραγωγή του OPEC+ θα αυξηθούν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Απρίλιο, με τον ντε φάκτο ηγέτη του Οργανισμού, τη Σαουδική Αραβία, να τερματίζει τη μονομερή μείωση κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα και τις επίσημες ποσοστώσεις των υπόλοιπων μελών να αυξάνονται κατά σχεδόν 500.000 βαρέλια την ημέρα.