ΗΠΑ: Στο 1,6% οι αποδόσεις των ομολόγων μετά την ανακοίνωση του πακέτου στήριξης

08/03/2021, 19:26
ΗΠΑ: Στο 1,6% οι αποδόσεις των ομολόγων μετά την ανακοίνωση του πακέτου στήριξης

Στο 1,6% έφθασε η απόδοση των αμερικανικών δεκαετών ομολόγων λίγο μετά την ανακοίνωση της έγκρισης του πακέτου δημοσιονομικής στήριξης από την Γερουσία.

Η Βουλή των αντιπροσώπων στοχεύει να εγκρίνει το νομοσχέδιο αύριο, Τρίτη και να το στείλει στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για την επίσημη υπογραφή του πριν από την προθεσμία της 14ης Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία λήγουν τα ισχύοντα προγράμματα βοήθειας για τους ανέργους. Ο Μπάιντεν είπε το Σάββατο ότι οι Αμερικανοί θα αρχίσουν να εισπράττουν τα προβλεπόμενα μέσα στον τρέχοντα μήνα.

"Πιστεύουμε ότι είναι λογικό οι αποδόσεις να πλησιάσουν τα υψηλά του 2020 (1,95%), καθώς οι περισσότερες κατηγορίες επενδύσεων έχουν ήδη βρεθεί ι πάνω από τα αντίστοιχα υψηλά του 2020", δήλωσε σο JC O'Hara, επικεφαλής τεχνικών αναλύσεων αγοράς της MKM Partners.

Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν απότομα εν μέσω των προσδοκιών για οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία και των ανησυχιών για αύξηση του πληθωρισμού.

Η Ambrose Crofton, αναλύτρια της παγκόσμιας αγοράς στην JPMorgan Asset Management, σημείωσε σε σχόλιο την Παρασκευή ότι αυτή η πρόσφατη άνοδος των αποδόσεων προκάλεσε «κάποια δυσπεψία στις αγορές μετοχών».

Ωστόσο, ο Crofton είπε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να είναι ανακουφισμένοι από τις δηλώσεις του διοικητή της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ττην περασμένη εβδομάδα.

Ο Πάουελ είπε σε δηλωσεις του σε μια εκδηλωση της Wall Street Journal την περασμένη εβδομάδα ότι προσεχει παρα πολυ να μην ξεφυγει ο πληθωρισμος, οπως ειχε συμβει στη δεκαετία του '60 και του '70, αλλά πιστεύει ότι η τρέχουσα κατάσταση είναι διαφορετική.