Πετρέλαιο: Με πτώση 1,6% έκλεισε η τιμή του αργού

08/03/2021, 23:02
Πετρέλαιο: Με πτώση 1,6% έκλεισε η τιμή του αργού

Πτωτικά έκλεισαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου την Δευτέρα, μετά από τρείς συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις, αν και αρχικά βρέθηκαν να σημειώνουν νέα άνοδο στο άκουσμα της είδησης για την επίθεση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αρα.βίας. 

Η επίθεση αυτή οδήγησε την τιμή του Brent πάνω από το επίπεδο των 70 δολ. το βαρέλι για πρώτη φορά από τις αρχές του 2020.

Υπενθυμίζεται ότι στρατιωτικά αεροσκάφη του στρατιωτικού συνασπισμού του οποίου ηγείται η Σαουδική Αραβία πραγματοποίησαν βομβαρδισμούς στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σανάα την Κυριακή, μετά τις επιθέσεις σε πετρελαϊκές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας.

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε παράλληλα ότι ο τερματικός σταθμός στο Ras Tanura στον Περσικό Κόλπο δεν υπέστη ζημιές από την επίθεση που πραγματοποιήθηκε με drones.

Το συμβόλαιο του αργού πετρελαίου παραδόσεως Μαΐου έχασε 1,12 δολ. ή 1,6% και έκλεισε στα 68,24 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Νωρίτερα σκαρφάλωσε έως τα 71,38 δολ. ξεπερνώντας τα 70 δολ. για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2020.

Το αμερικανικό αργό, WTI, του Απριλίου, στο μεταξύ, υποχώρησε 1,04 δολ. ή 1,6% στα 65,05 δολ. το βαρέλι, έχοντας σκαρφαλώσει νωρίτερα στα 68 δολ.

Από την αρχή του έτους πάντως και τα δύο συμβόλαιο κερδίζουν πάνω από 30%, έχοντας σημειώσει ράλιαποκομίσει κέρδη 7% μόνο την προηγούμενη εβδομάδα μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του OPEC και των συμμάχων του να μετακυλήσουν τις περικοπές που εφαρμόζουν στην παραγωγή μέχρι και τα τέλη του Απριλίου.