Πετρέλαιο: Ανοδικά έκλεισαν οι διεθνείς τιμές - Στα 67,90 δολάρια το Brent

10/03/2021, 23:19
Πετρέλαιο: Ανοδικά έκλεισαν οι διεθνείς τιμές - Στα 67,90 δολάρια το Brent

Με μικρή άνοδο έκλεισαν την Τετάρτη οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, παρά τις διακυμάνσεις κατά τη διάκρεια της συνεδρίασης. 

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων που δείχνουν αύξηση των αποθεμάτων αργού των ΗΠΑ, αλλά μέσα σε ένα σπεριβάλλον πτώσης των μετοχών των εταιρειών πετρελαϊκών προϊόντων.

Τα σχόλια του αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ περί ανησυχιών του για αύξηση της παραγωγής από χώρες που δεν είναι μέλη του ευρύτερου καρτέλ του OPEC+, προκειμένου να κερδίσουν μερίδια στην αγορά, τροφοδότησαν ορισμένες πρόσκαιρες απώλειες, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Ο Novak, σε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, πέραν των ανησυχιών του για απώλεια μεριδίων αγοράς, ανέφερε ότι τον Απρίλιο η χώρα του θα αυξήσει την παραγωγή της κατά 890.000 βαρέλια σε σχέση με τον Μάιο του 2020.

Η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ, εξάλλου, ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα της χώρας αυξήθηκαν κατά 13,8 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Μαρτίου. Η αύξηση ακολούθησε το άλμα 21,6 εκατ. βαρελιών την περασμένη εβδομάδα, καθώς η διυλιστική δραστηριότητα στις ΗΠΑ προσπαθεί να ανακάμψει από το κύμα παγετού των μέσων Φεβρουαρίου στο Τέξας.

Το πρακτορείο Reuters ανέφερε εξάλλου ότι η Σαουδική Αραβία δεν έχει τηρήσει ακόμη τη δέσμευσή της για μείωση της παραγωγής της κατά 1 εκατ. βαρέλια για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.